Τα παρασιτοκτόνα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για άνοια και Αλτσχάιμερ

Τα παρασιτοκτόνα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για άνοια και Αλτσχάιμερ

Σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα που βασίστηκε στη μελέτη εργαζομένων στην οινοπαραγωγό περιοχή του Μπορντό, όσοι εκτίθενται επί μακρό χρονικό διάστημα στα παρασιτοκτόνα και ζιζανιοκτόνα, όπως οι γεωργοί και γενικά οι εργαζόμενοι σε στενή επαφή με αυτές τις χημικές ουσίες, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών εγκεφαλικής άνοιας.

Η νέα μελέτη, υπό την Ιζαμπέλ Μπαλντί του Γαλλικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Επιδημιολογίας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Occupational and Environmental Medicine», έρχεται να προστεθεί σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ενδείξεων, ότι η χρόνια χρήση παρασιτοκτόνων στη γεωργία αυξάνει τον κίνδυνο νευρολογικών διαταραχών, ιδίως σε χώρες που γίνεται μεγάλη χρήση τέτοιων ουσιών από τους γεωργούς (η Γαλλία έχει τη μεγαλύτερη χρήση στην Ευρώπη και την τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά τις Η.Π.Α., την Ιαπωνία και τη Βραζιλία).

Οι Γάλλοι επιστήμονες συνεχίζουν τη μελέτη των εργαζομένων στις καλλιέργειες του Μπορντό και θα ανακοινώσουν νέα αποτελέσματα το 2012 ή το 2013.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 13:28


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...