ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ !!! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010, 11:10
«ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ.....ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ??»
«ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ....»

«Επιστολή Διαμαρτυρίας»

Χανιά 9/12/2010
Αξιότιμε Κύρια Τριανταφυλλόπουλε,

Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή και ζητώ να μου αφιερώσετε λίγο απο τον πολύτιμο χρόνο σας, για να εκφράσω την άποψη την δική μου και πολλών άλλων πολιτών.

Πολλές φορές έχω διαβάσει ορισμένα σχόλια, στις εφημερίδες ή στο internet, για το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», πότε θετικά και πότε αρνητικά. Ξέροντας όμως αφ’ενός το μεγάλο ελλάτωμα μας να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να διστάζουμε να αναγνωρίσουμε την αξία του άλλου και αφ΄ετέρου μην έχοντας προσωπική επαφή με το Νοσοκομείο, δεν ασχολήθηκα παραπάνω με το θέμα.

Ήρθε όμως η στιγμή (24 Νοεμβρίου μεσάνυχτα του 2009) να μεταφερθώ με ισχυρούς πόνους στο Νοσοκομείο Χανίων, στα επείγοντα. Και απο εκείνη την στγμή μέχρι και σήμερα θυμώνω απίστευτα όταν ακούω έστω και το παραμικρό αρνητικό σχόλιο, διότι το Νοσοκομείο μας και ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού λειτουργούν άψογα, με αυτοθυσία, υπό αντίξοες συνθήκες που επικρατούν γενικότερα στον τομέα της υγείας και πολύ πολύ καλύτερα απο πολλά άλλα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Οι νεαροί γιατροί που διανυκτέρευαν εκείνο το βράδυ, δεν έφυγαν στιγμή απο δίπλα μου, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Σε ελάχιστο χρόνο η διάγνωση ήταν μαζικό Ανεύρησμα θωρακικής Αορτής. Όταν τηλεφώνησαν στον Κο. Μάριο Μουστάρδα, Διευθυντή της Κλινικής Θώρακος και Αγγείων, ενήργησε άμεσα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιαίτερότητα της κατάστασης (τρίτο ανεύρησμα σε 10 χρόνια). Η κατάσταση ήταν τραγική. Μπάινοντας στην εξαίρετη Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, περίμεναν όλοι το μοιραίο. Τα αδέλφια μου και οι κόρες μου απευθύνθηκαν σε πολύ γνωστούς ιατρούς, σε διάφορα νοσοκομεία δημόσια και ιδιωτικά και η γνώμη όλων ήταν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη πλέον και δεν υπάρχει σωτηρία. Ο γνωστός Αγγειοχειρούργος που με είχε αναλάβει στην Αθήνα, στα προηγούμενα 2 περιστατικά, σήκωσε επίσης τα χέρια ψηλά, διότι ο τύπος του ανευρήσματος που είχα, χρειαζόταν Θωρακο - αγγειοχειρούργο. Η άποψη του ήταν ότι το μόνο άτομο που θα μπορούσε να με χειρουργήσει, βρισκόταν ήδη στα Χανιά, ο Κος. Μάριος Μουστάρδας, τον οποίο σύστησε ανεπιφύλακτα, διότι πρώτα απ’όλα ήταν πάνω στην ειδικότητα του και δεύτερον γιατί η περίπτωση μου, είχε απίστευτο ρίσκο και μόνο αυτός είχε την ικανότητα να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια κατάσταση. Έτσι κι έγινε. Γιατί αυτός ο «άνθρωπος» και μετά χειρούργος, ενδιαφέρεται να πάρει ρίσκα και να δόσει σε «χαμένες υποθέσεις» άλλη μια ευκαιρία στη ζωή, λαμβάνοντας πίσω μόνο την παντοτινή ευγνωμοσύνη όλων εμάς που μας είχαν όλοι ξεγραμμένους.

Για να επανέλθω σωματικά και ψυχικά, χρειάστηκε ένας χρόνος. Με εντατικότατους ελέγχους απο τον ίδιο τον Χειρούργο μου αλλά και απο διάφορες άλλες ειδικότητες ιατρών του Νοσοκομείου Χανίων, που πάντα έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανθρωπιά στην κατάσταση μου. Σε όλους αυτούς οφείλω ενα μεγάλο ευχαριστώ και θα τους είμαι πάντα ευγνώμων.

Ο Χανιώτικος λαός θα πρέπει να είναι περήφανος για το Νοσοκομείο του και για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που το στελεχώνουν. Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να ευαισθητοποιηθούν και να αναγνωρίσουν την αξία του και τις καινοτομίες που προσφέρει στο Νομό μας, στο νησί μας και σε όλη την χώρα γενικότερα. Τα 2/3 του Ελληνικού λαού δεν έχει την δυνατότητα να πάει σε Κλινικές – ξενοδοχεία και να πληρώσει τεράστια ποσά για να γίνει καλά. Βασίζουμε την ζωή μας και των παιδιών μας σε ένα σύστημα το οποίο πρέπει να αναγνωρίσει τους ανθρώπους του και να τους δόσει ευκαιρίες.

Και η ουσία ? Ενώ το Υπουργείο σκέφτεται να ενώσει «Κλινικές» των Νοσοκομείων για πιο άρτια εξυπηρέτηση, εδώ προσπαθούμε να κάνουμε το αντίθετο. Όταν τηκλεφώνησα για να κλείσω ραντεβού για την μηνιαία εξέταση που χρειάζομαι, μου απάντησαν ότι δεν μπορούσαν να μου κλείσουν ραντεβού, γιατί η Αγγειοχειρουργική Κλινική δεν λειτουργεί πια, γιατί αποφασίστηκε να διαχωριστούν οι ειδικότητες. Συνεπώς...τα περιστατικά που αφορούν θώρακα και αγγεία...μένουν στο έλεος του Θεού.

Αντί λοιπόν, να ευχαριστούμε το Θεό που υπήρχε αυτή η Κλινική στο Νοσοκομείο μας, όπου λόγω των μοναδικών ικανοτήτων του Διευθυντή της Κου. Μάριου Μουστάρδα, θεωρήται καινοτόμος, η δεύτερη στην Ελλάδα μετά τον Ευαγγελισμό και σώζει ζωές, τις οποίες μοναχικές ειδικότητες όπως μόνο Θωρακική ή μόνο Αγγειοχειρουργική – δεν θα αναλάμβανε κανένας, εμείς τι κάνουμε ??? Σκάβουμε το λάκκο μας και πέφτουμε οι ίδιοι μέσα. Έχουμε κάτι μοναδικό και το καταστρέφουμε....Πετάμε τις ζωές των ανθρώπων...και για ποιο λόγο??? Εξηγήστε μου εσείς γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω!!! Μήπως θα έπρεπε να αναθεωρησουμε λιγάκι τις προτεραιότητες μας?? Μήπως χάνουμε την ουσία – δηλαδή, την σωτηρία της υγείας μας ? Αντί να πεναίψουμε και να υποστηρίζουμε μια τόσο σημαντική προσπάθεια, να καλυφθούν περιστατικά τα οποία θα ήταν τελειωμένα, εμείς το πολεμούμε και γυρίζουμε το σύστημα υγείας μας πίσω και όχι μπροστά.

Παρακαλώ τους υπεύθυνους, όποιοι κι αν είναι αυτοί, να ξανασκεφτούν τις κινήσεις τους, οι οποίες μόνο κακό στον συνάνθρωπο τους κάνουν. Να υποστηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε ο αξιότιμος Κος. Μουστάρδας, στην πόλη μας και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να βοηθήσουμε τέτοιους καταπληκτικούς – γιατρούς – ανθρώπους, που σκοπός της ζωής τους είναι να σώζουν ζωές.


Με εκτίμηση

Καίτη Κοντοστάνου
Συνταξ. Πολυτεχνείου Κρήτης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010, 11:10


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
blog comments powered by Disqus
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...