Σεμινάριο λαπαροσκοπικής  χειρουργικής στα Ιωάννινα

Σεμινάριο λαπαροσκοπικής χειρουργικής στα Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα στις 11 Δεκεμβρίου 2010 ,θα διεξαχθούν οι εργασίες του 7ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου «Εκπαίδευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική».

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, όπως και τα προηγούμενα, στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας - Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ» (ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε.) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση οργανώνεται από τη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής  και άλλων Επεμβατικών Τεχνικών (Ε.Ε.Ε.Χ.).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι τόσο με εκπαιδευτικές και εστιασμένες διαλέξεις, όσο και με πρακτικές ασκήσεις να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες στις ενδείξεις λαπαροσκοπικής προσπέλασης, στις βασικές αρχές της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, όπως τη δημιουργία και φυσιολογία του πνευμοπεριτοναίου, την εργονομία και χρήση των λαπαροσκοπικών εργαλείων, καθώς και σε τεχνικές προχωρημένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής, όπως τη λαπαροσκοπική συρραφή ιστών και τη δημιουργία εντεροαναστόμωσης (με το χέρι και με χρήση συρραπτικού).

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010, 01:11


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...