Δωρεάν μέτρηση οστικής μάζας

Δωρεάν μέτρηση οστικής μάζας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Μάζας και Κινδύνου Κατάγματος που πραγματοποιήθηκε δωρεάν στο Δήμο Μακεδονίδος, από  την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.

Οι κάτοικοι του Δήμου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα μέτρησης οστικής μάζας και η ανταπόκρισή τους να συμμετάσχουν ήταν άμεση. Οι μετρήσεις έγιναν στο Κ.Α.Π.Η. Ριζωμάτων του Δήμου Μακεδονίδος από εξειδικευμένο  προσωπικό του Δ.Δ.Υ. Επίσης το παρόν έδωσαν και οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε με υπερηχογράφημα πτέρνας και εξετάστηκαν πάνω από 70 γυναίκες 45-70 χρονών. Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που έγιναν, θα ανατεθεί σε εξειδικευμένο ιατρό, ορθοπεδικό, ο οποίος μαζί με τη διάγνωση θα παραπέμπει σε περίπτωση πιθανού προβλήματος, τους ασθενείς, να επισκεφτούν το θεράποντα ιατρό τους.

Η οστεοπόρωση είναι μια νόσος που η έγκαιρη εντόπισή της είναι δύσκολη, πόσο μάλλον όταν ο ασθενής δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε νοσοκομείο ή σε άλλο σημείο ελέγχου.
Στόχος του Δήμου είναι η συμμετοχή και η δημιουργία προγραμμάτων προληπτικής συμπεριφοράς θέτοντας την υγεία των κατοίκων σε προτεραιότητα, καταργώντας γεωγραφικούς περιορισμούς και δίνοντας τους τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας λαμβάνοντας παράλληλα και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010, 05:16


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...