Τι είναι η Χειροπρακτική;

Τι είναι η Χειροπρακτική;

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, 10:06
H Χειροπρακτική είναι μια ανεξάρτητη επιστήμη υγείας, η οποία ασχολείται με τη θεραπεία και πρόληψη των νευρομυοσκελετικών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης των άκρων.

Η δυσλειτουργία της σπονδυλικής στήλης λόγω μηχανικών προβλημάτων επηρεάζει τη λειτουργία του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος. Διάφορες αιτίες περιορίζουν τη σωστή κίνηση των σπονδύλων, με αποτέλεσμα να εκφυλίζονται οι σπονδυλικές αρθρώσεις, οι μύες να δυσλειτουργούν και τα σπονδυλικά νεύρα να πιέζονται και να ερεθίζονται. Έτσι, η μη ευθυγράμμιση των σπονδύλων είναι μια από τις βασικότερες αιτίες πρόωρου εκφυλισμού του νευρομυοσκελετικού συστήματος και των συνεπειών αυτού, όπως Αυχενικό Σύνδρομο, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες και άλλα.

Η χειροπρακτική χρησιμοποιεί τις «ανατάξεις» (ήπια τεχνική επαναφοράς της σπονδυλικής στήλης στην ορθή τροχιά κίνησης), ώστε να κινηθούν πιο εύκολα οι αρθρώσεις, να μειωθεί ο ρυθμός εκφυλισμού τους, να λειτουργήσουν οι μύες και το κυριότερο να απελευθερωθούν τα σπονδυλικά νεύρα, αντιμετωπίζοντας έτσι τα αίτια των συμπτωμάτων.

Ο «χειροπράκτης», με ειδικούς θεραπευτικούς χειρισμούς (ανατάξεις) στη σπονδυλική στήλη, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του όλου συστήματος, ώστε το σώμα να μπορεί να αποδώσει το 100% των δυνατοτήτων του. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ανακαλυφθούν κάθε είδους «σιωπηλές» - αρχόμενες δυσλειτουργίες και να προληφθούν σοβαρές μελλοντικές επιπτώσεις σε σπόνδυλους, μύες και νεύρα.

Τι μπορεί να θεραπεύσει η Χειροπρακτική;

• Προβλήματα της μέσης (οσφυαλγία, δισκοπάθεια, δισκοκήλη κ.α.)
• Προβλήματα του αυχένα (αυχενικό σύνδρομο, πονοκεφάλους, ημικρανίες, ζαλάδες κ.α.)
• Προβλήματα της στάσης του σώματος (κύφωση, λόρδωση, σκολίωση).


Πηγή: iatronet.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, 10:06


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα