Τα «µυστικά» του τζίντζερ

Τα «µυστικά» του τζίντζερ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, 12:01

Το τζίντζερ, το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορες μορφές, είτε φρέσκο είτε επεξεργασμένο (ως συμπλήρωμα διατροφής, ως εκχύλισμα κ.α.), θεωρείται ότι έχει αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινική, αντιμυκητιακή, αντιμικροβιακή και αντι-ιϊκή δράση.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση. Εξαιτίας αυτού λοιπόν του χαρακτηριστικού του έχει αποτελέσει αντικείμενο πληθώρας ερευνών.

Η ρίζα τζίντζερ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ναυτίας και του έμετου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του στομαχόπονου, της διάρροιας, της δυσκοιλιότητας και της δυσπεψίας. Στην Νότια Ασία επιπλέον, συστήνεται και για την θεραπεία της υπέρτασης αλλά και για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Στα φαγητά, προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση. Εάν είστε λάτρεις των πικάντικων εδεσμάτων σίγουρα θα το λατρέψετε. Το άρωμά του θυμίζει εκείνο του λεμονιού, ωστόσο μην το παρακάνετε, γιατί είναι ιδιαίτερα πικάντικο.

Μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες δράσεις μετά την κατανάλωσή του.




Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, 12:01


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα