Διαδήλωσαν τα συνδικάτα στο Σύνταγμα

Διαδήλωσαν τα συνδικάτα στο Σύνταγμα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010, 12:40
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματο της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο οποίο συμμετείχαν τα συνδικαλιστικά σωματεία τόσο από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσο και από τις Τράπεζες.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, και θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Τα συνδικάτα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις, ανοίγει τον δρόμο για μεγάλες περικοπές στους μισθούς, επεκτείνει το θεσμό της ενοικιαζόμενης εργασίας και υπονομεύει την ίδια την υπόστασή τους.

Κλειστές από σήμερα είναι οι τράπεζες, καθώς οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν κατέλθει σε 48ωρη απεργία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο προετοιμάζει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τους κανονισμούς εργασίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010, 15:28


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...