Συσκευή κατά των πόνων της σπονδυλικής στήλης

Συσκευή κατά των πόνων της σπονδυλικής στήλης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010, 15:38

Ερευνητές από την Αυστραλία, ανακάλυψαν ένα νέο πρωτοποριακό τρόπο για την ανακούφιση των χρόνιων πόνων στη μέση και την πλάτη.

Πρόκειται για μία συσκευή-εμφύτευμα που τοποθετείται στη σπονδυλική στήλη και αποτρέπει τα σήματα πόνου να φτάσουν στον εγκέφαλο.

Το τσιπ που έχει σχεδιαστεί από μια ομάδα βιολόγων, ιατρών, μηχανικών και ηλεκτρονικών, τοποθετείται σε μία βιοσυμβατή συσκευή για να μην απορριφθεί από το σώμα του ανθρώπου. Είναι ραμμένο επάνω σε ένα νήμα πάχους μόλις 1.22mm, κατασκευασμένο από πολυμερές υλικό, το οποίο διαθέτει ηλεκτρονικά καλώδια καθένα εκ των οποίων είναι ραμμένο στη σπονδυλική στήλη, χωρίς να προκαλείται κάποια ζημιά. Όλο το σύστημα τροφοδοτείται από μια μπαταρία που φορτίζεται ασύρματα.

Η συσκευή αυτή κατασκευάζεται από τη NICTA CTO Implant technologies και έχει μέγεθος όσο ένα σπιρτόκουτο. Πέραν αυτής της λειτουργίας, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορέσει να βοηθήσει και για την ανακούφιση από πόνους ημικρανιών, επιληψίας, νευρικών παθήσεων κλπ.

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010, 15:39


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...