Παράταση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Παράταση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010, 11:26

Παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αιτία για την παράταση είναι η αύξηση τις τελευταίες ημέρες του ρυθμού υποβολής των αιτήσεων, που φθάνουν τις 10.000 την ημέρα, ενώ το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι δικαιούχοι τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν περιορισμένο. Συγκεκριμένα, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου οι δικαιούχοι ξεπερνούν το 1 εκατ., οι αιτήσεις κυμαίνονταν στις 100.000.

Το Κοινωνικό Τιμολόγιο απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών (εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, πολύτεκνοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), στις οποίες γίνεται έκπτωση 20- 30% στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από 1/1/2011.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος υπενθυμίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλλουν αίτηση πρέπει να γνωστοποιούν τα στοιχεία της παροχής τους (κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και αύξοντα αριθμό λογαριασμού), καθώς και τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).

Σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος:

-Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει.

-Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου.

 -Στις περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής, θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός με πίστωση του επόμενου λογαριασμού.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010, 11:26


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα