Το χάπι της ανδρικής αντισύλληψης

Το χάπι της ανδρικής αντισύλληψης

Η ερευνητική ομάδα του Haim Breitbart, καθηγητή του πανεπιστημίου του Bar-Ilan στο Ισραήλ, μίλησε για ένα νέο χάπι που θα δίνει τη δυνατότητα στους άντρες να επιδίδονται σε σεξουαλικές συνευρέσεις, χωρίς το ενδεχόμενο της γονιμοποίησης.

Το πρώτο ανδρικό αντισυλληπτικό απενεργοποιεί το σπέρμα και έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία σε κλινικές δοκιμές που γίνονται σε ποντίκια. Το χάπι αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρία χρόνια.

Η λειτουργία του


Το χάπι αφαιρεί μια πρωτεΐνη του σπέρματος, η οποία είναι απαραίτητη για να γίνει σύλληψη, οπότε, παρόλο που το σπέρμα φτάνει στη μήτρα, δεν είναι ικανό να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το χάπι είναι 100% αποτελεσματικό και δε συνοδεύεται από παρενέργειες, ενώ η λήψη του δεν είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση. Η λήψη μια φορά στους τρεις μήνες είναι αρκετή για να προσφέρει προστασία ενάντια σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της συντρόφου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010, 15:24


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...