Η γκρίνια φέρνει... εμφράγματα

Η γκρίνια φέρνει... εμφράγματα

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η γκρίνια από το έτερον ήμισυ μπορεί να προκαλέσει ακόμα και καρδιακά προβλήματα, ενώ οι εντάσεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι μπορεί να επιφέρουν μέχρι και στηθάγχη.

Η έρευνα από το Ινστιτούτο Κοπεγχάγης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Journal of Epidemiology and Community Health», μελέτησε 4.500 άνδρες και γυναίκες από τη Δανία που είχαν ξεπεράσει διάφορα καρδιακά προβλήματα.

Οι ερευνητές, έπειτα από ερωτήσεις που έκαναν σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 40 έως 50 ετών αναφορικά με την ποιότητα των σχέσεών τους, αλλά και τις απαιτήσεις των συντρόφων τους και πόσο συχνές ήταν οι διαφωνίες τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υψηλές απαιτήσεις των συντρόφων αύξαναν κατά 4 φορές τον κίνδυνο εμφάνισης στηθάγχης.

«Οι υπερβολικές απαιτήσεις και οι σοβαρές ανησυχίες από το έτερον ήμισυ είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση στηθάγχης» επεσήμαναν οι ερευνητές.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010, 08:49


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...