Το τραγούδι... είναι άσκηση

Το τραγούδι... είναι άσκηση

Το τραγούδι, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, είναι ένα είδος γυμναστικής. Εξασκεί τους πνεύμονες, αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς καθώς και την κυκλοφορία του αίματος.

Η Μπάρμπαρα Ντινσντέιλ από το ίδρυμα Heart Research U.K έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να κάνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να τραγουδήσουν. «Είναι μία αεροβική άσκηση. Το τραγούδι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, μειώνει το στρες και μας βοηθά να διατηρήσουμε θετική ψυχολογία» αναφέρει.

Ο καθηγητής Γκρέιαμ Γουέλτς, πρόεδρος ιδρύματος για τη Μουσική Παιδεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, τονίζει ότι τα οφέλη του τραγουδιού αφορούν και στην ψυχή και το σώμα.

«Καθώς η μουσική καταλαμβάνει πολλές περιοχές του εγκεφάλου, ο οργανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, όταν τραγουδάμε και εκκρίνονται αρκετές ορμόνες ευχαρίστησης» λέει και προσθέτει «επίσης με το τραγούδι μειώνονται τα επίπεδα στρεσογόνων ορμονών, όπως η κορτιζόλη».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010, 09:17


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...