Φάρμακο υπόσχεται... στενότερα ρούχα

Φάρμακο υπόσχεται... στενότερα ρούχα

Ένα νέο ενέσιμο φάρμακο, που θα κυκλοφορήσει σε μόλις τρία χρόνια, υπόσχεται ρούχα δύο νούμερα μικρότερα μέσα σε έξι μήνες!

Η ουσία λιραγλουτίδη, κύριο συστατικό του φαρμάκου, έδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα, βοηθώντας άτομα που πάλευαν με το βάρος τους επί έτη να χάσουν περίπου 10 κιλά. Το συγκεκριμένο φάρμακο φαίνεται επίσης ότι έχει πολλαπλή ευεργετική δράση, καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη και αντιμετωπίζει τον διαβήτη.

Η λιραγλουτίδη χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία του διαβήτη και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε 5.000 παχύσαρκους άνδρες και γυναίκες. Σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου, «Νovo Νordisk» με έδρα στη Δανία, η δοκιμή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013 και, αν όλα πάνε καλά, η λιραγλουτίδη θα αρχίσει να χορηγείται και κατά της παχυσαρκίας σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δοκιμής του φαρμάκου, άτομα που έλαβαν λιραγλουτίδη έχασαν 10 κιλά κατά μέσον όρο σε διάστημα έξι μηνών. Επιπλέον, το 28% των ατόμων που λάμβαναν την υψηλότερη δόση λιραγλουτίδης έχασε τουλάχιστον το 10% του σωματικού βάρους του. Οι γυναίκες έχασαν 7,5 εκατοστά κατά μέσον όρο από την περίμετρο της μέσης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010, 10:57


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Νέο βέτο ασκεί η Γαλλία στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό λίγο πριν...