Η διατροφή στα παιδικά χρόνια επηρεάζει τη γονιμότητα

Η διατροφή στα παιδικά χρόνια επηρεάζει τη γονιμότητα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010, 10:40

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Sheffield, η γονιμότητα αντρών και γυναικών επηρεάζεται από τη διατροφή τους κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Η έρευνα, υπό τον δρ Ian Rickard, που εξέτασε άντρες και γυναίκες που γεννήθηκαν σε φτωχές οικογένειες, έδειξε ότι περίπου οι μισοί από αυτούς τους ανθρώπους που γεννήθηκαν σε χρονιές με χαμηλή σοδειά αγροτικών προϊόντων, δεν απέκτησαν ποτέ παιδιά. Ωστόσο, εκείνοι που γεννήθηκαν σε χρόνο με καλή σοδειά έφεραν στο κόσμο τουλάχιστον ένα παιδί.

Ο δρ Rickard, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η διατροφή των παιδιών που γεννήθηκαν σε φτωχές οικογένειες επηρέασε την κατοπινή επιτυχία όσον αφορά τη γονιμότητα. Τα αποτελέσματα έχουν σημασία για την κατανόηση των περιβαλλοντικών επιδράσεων κατά τα πρώτα χρόνια ζωής στην υγεία ζώων και ανθρώπων και θα βοηθήσουν τις υπάρχουσες γνώσεις για τη γονιμότητα και το αν επηρεάζεται από ατομικούς ή κοινωνικούς παράγοντες.

Η έρευνα, δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Ecology».

 
Πηγή: iatronet.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010, 21:17


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...