Στους -24 βαθμούς η θερμοκρασία στην κεντρική Ρουμανία

Στους -24 βαθμούς η θερμοκρασία στην κεντρική Ρουμανία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010, 15:13
Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Ρουμανία, κυρίως στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου στην επαρχία Χαργκίτα, το θερμόμετρο έδειξε σήμερα το πρωί -24 βαθμούς Κελσίου.

Σε όλη την επαρχία το ψύχος είναι δριμύ, καθώς στην περιοχή Γιοσένι, η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -18 βαθμούς, στην περιοχή Μπούτσιν στους -14,4 βαθμούς ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία είναι -12 βαθμοί Κελσίου στην περιοχή Τοπλίτα.

Οι κάτοικοι της επαρχίας Χαργκίτα είναι συνηθισμένοι σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και αποφεύγουν να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους. Δυσκολία αντιμετωπίζουν όσοι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν, καθώς υπό τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες είναι δύσκολο να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους.

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία στην επαρχία Χαργκίτα καταγράφηκε το 1998, όταν το θερμόμετρο  έδειξε -33 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλότερη θερμοκρασία για το μήνα Δεκέμβριο καταγράφηκε το 1989, και ήταν στους - 16,8 βαθμούς Κελσίου.

Εν τω μεταξύ, στα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία χιονίζει ασταμάτητα τις τελευταίες ημέρες και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 50 εκατοστά.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010, 15:28


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...