«Ιερή αρχή» της ΕΕ η ελευθερία των ΜΜΕ

«Ιερή αρχή» της ΕΕ η ελευθερία των ΜΜΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 17:04
Η ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) είναι «μια ιερή αρχή, μια θεμελιώδης αξία στην ΕΕ» και αυτό θα υπογραμμιστεί την Παρασκευή στις ουγγρικές Αρχές, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο τελευταίος δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε αμφιβολίες αναφορικά με το νέο ουγγρικό νόμο για τα μέσα ενημέρωσης και θα μιλήσω γι' αυτό μεθαύριο (την Παρασκευή), κατά τις επαφές μου με τον πρωθυπουργό (της Ουγγαρίας) Βίκτορ Όρμπαν, στη Βουδαπέστη. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης είναι μια ιερή αρχή, μια θεμελιώδης αξία. Δεν θέλω να προκαταλάβω τα αποτελέσματα των συζητήσεών μας. Όμως ελπίζω ότι οι ουγγρικές Αρχές θα μπορέσουν να αποσαφηνίσουν την κατάσταση και να διαλύσουν όλες τις αμφιβολίες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει ό,τι μπορεί στο διάλογο με τις αρχές για να αποσαφηνίσει την κατάσταση και να διαλύσει όλες τις αμφιβολίες που μπορεί να υπάρχουν».

Ο Μπαρόζο και τα άλλα μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν την Παρασκευή στη Βουδαπέστη για να συναντήσουν τον Όρμπαν και την κυβέρνησή του και να συνεννοηθούν σχετικά με τις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 17:05


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα