Οι αντιπροτάσεις της Ν.Δ. για τη λειτουργία του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Οι αντιπροτάσεις της Ν.Δ. για τη λειτουργία του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011, 18:01
Την κομματική λογική και την κομματική πειθαρχία ονοματίζει η Νέα Δημοκρατία ως τις αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα σχετικά με την αντικειμενική και ουσιαστική άσκηση των καθηκόντων των Βουλευτών, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Για το λόγο αυτό προτείνει, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, για τις Εξεταστικές Επιτροπές που διερευνούν Πολιτικές ευθύνες, αλλά και για τις Επιτροπές Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτικές), ώστε η σύνθεσή τους να αποτελείται από ίσο αριθμό Βουλευτών, από κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα και το Προεδρείο τους να εκλέγεται από τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής, σε μυστική ψηφοφορία.

Στις προτάσεις της περιλαμβάνει, επίσης, τη θέσπιση ανωτάτης προθεσμίας για την υποβολή του πορίσματος, τόσο σε επίπεδο Εξεταστικής όσο και σε επίπεδο Προανακριτικής Επιτροπής.

Για το Γνωμοδοτικό Δικαστικό Συμβούλιο, τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι αυτό θα μπορούσε να θεσπιστεί μόνο μέσα από τον Κανονισμό της Βουλής και όχι από την Εξεταστική Επιτροπή έχοντας γνωμοδοτικό χαρακτήρα στη διατύπωση του νομικού μέρους του Πορίσματος, που αφορά τυχόν ενδείξεις ποινικών ευθυνών Πολιτικών Προσώπων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011, 18:01


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα