Ζάχαρη: Ο γλυκός σας σύμμαχος

Ζάχαρη: Ο γλυκός σας σύμμαχος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 13:22

Η ζάχαρη, εκτός από βασικό συστατικό για όλα τα γλυκά, είναι και μια ουσία που βελτιώνει τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων και κατά συνέπεια μας κάνει πιο έξυπνες, ενώ με την κατάλληλη χρήση μπορεί να μας κάνει και πιο όμορφες.

Η ζάχαρη περιέχει ένα ενυδατικό σύστημα, του οποίου η σύνθεση είναι παρόμοια με το φυσιολογικό μείγμα  υδατανθράκων της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας. Αυτό λοιπόν το σύστημα, το οποίο στη γλώσσα των κοσμετολόγων λέγεται και «μαγνήτης νερού», δεσμεύει όλα τα μόρια του νερού και τα συγκρατεί στην επιδερμίδα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, φτιάξτε μόνες σας μια φυσική μάσκα ενυδάτωσης της επιδερμίδας και την επόμενη φορά που θα κάνετε μπάνιο, ρίξτε τη στη μπανιέρα σας.

Θα χρειαστείτε: μία κούπα μαγειρική σόδα, δύο κουταλιές ζάχαρη , ένα κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι γαρίφαλο (από αυτό που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα) και, αν έχετε, και ένα κουταλάκι τζίντζερ.

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά, προσθέτοντας και δύο κουταλιές ζεστό νερό. Ρίξτε το μείγμα σε γεμάτη μπανιέρα και μείνετε μέσα στο νερό για είκοσι λεπτά.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 13:22


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα