Έλληνας υπερ-υπουργός στην Αυστραλία

Έλληνας υπερ-υπουργός στην Αυστραλία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011, 11:20
Την ευθύνη της οικονομίας της Βόρειας Περιφέρειας (Northern Territory) έχει ο ομογενής υπερ-υπουργός Κώστα Βατσκαλής. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, με γονείς που ζουν ακόμα στην Ελλάδα, μετανάστευσε στην Πέρθη, πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, το 1983. Δέκα χρόνια αργότερα, μετά από ευρεία επαγγελματική και πολιτική δράση στη Δυτική Αυστραλία, κατέληξε στο Ντάργουϊν όπου ασχολήθηκε με την πολιτική.

Σήμερα, δέκα χρόνια από την εκλογή του ως βουλευτή στην έδρα Casuarina, είναι ταυτόχρονα υπουργός Υγείας, Οικογενειακών Υποθέσεων, Προστασίας Ανηλίκων, Πρωτογενούς Βιομηχανίας, Αλιείας και Φυσικών Πόρων.

Ο ομογενής υπουργός μίλησε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» για την οικονομική αναγέννηση της Βόρειας Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας της Περιφέρειας, τα ορυκτά, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς.

«Η Κίνα είναι ένας από τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους της Βόρειας Περιφέρειας, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί και το ενδιαφέρον της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας» εξηγεί.

«Ενδεικτικά αναφέρω ότι δεκάδες κινεζικές εταιρείες επενδύουν ή ενδιαφέρονται να επενδύσουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε έρευνες για ορυκτά μέταλλα στην περιοχή μας».

Ο κ. Βατσκαλής διευκρίνισε ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρονται άμεσα για την εξόρυξη όλων των βασικών μετάλλων και ουρανίου, διότι, όπως του εξήγησαν κατά τις επισκέψεις του στην Κίνα, χρειάζονται ουράνιο, για να κινήσουν τις 28 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα κατασκευάσουν στο μέλλον.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011, 11:20


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα