«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Πού να ‘ξερες, καημένε Ανδρέα, ποιος θα ξεπούλαγε την Ελλάδα…

«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Πού να ‘ξερες, καημένε Ανδρέα, ποιος θα ξεπούλαγε την Ελλάδα…

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011, 14:21
Στάθης Διομήδης
Κάτι τέτοιες εκφράσεις του στυλ «η Ελλάδα ανήκει τους Έλληνες» τις θυμόμαστε και ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Άκου τι έλεγε ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού. Αυτό είναι που λέμε, ό,τι φτιάχνει ο πατέρας, τα γκρεμίζει και τα ξεπουλάει ο γιος.

Άκου, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Last year… όχι φέτος!

Είναι πασιφανές ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έχει δύο αναγνώσεις: ή το μνημόνιο δεν έφερε τα ανάλογα αποτελέσματα και απέτυχε οικτρά η πολιτική της κυβέρνησης, ή το ξεπούλημα ήταν προσυμφωνημένο και τώρα απλά ανακοινώθηκε από τους καθ’ ύλην αρμοδίους. Τους πραγματικούς κυβερνήτες της Ελλάδας, τους ανθύπατους της τρόικας.

Μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. Δηλαδή, να αποτύχει το μνημόνιο ως κυβερνητική επιλογή, ώστε να ξεπουληθούν σε τιμή ευκαιρίας, όχι μόνο τα «ασημικά» του ελληνικού δημοσίου αλλά και τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα.

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση ήταν ότι το ανακοίνωσαν οι ανθύπατοι της τρόικας και όχι οι υπάλληλοι τους, Έλληνες υπουργοί. Όλη την Παρασκευή συσκέπτονταν, και το ξημέρωμα, έντεκα ώρες μετά την ανακοίνωση για το ξεπούλημα, έβγαλε και ανακοίνωση ο «εθνικός ήρωας» Πεταλωτής, τρίζοντας τα δόντια της τρόικας!

Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία της Δευτέρας, ώστε να μην υπάρχουν απορίες: «Ο υποτιθέμενος καβγάς κυβέρνησης - τρόικας έγινε για το πάπλωμα, αφού το πακέτο των 50 δισ. από την πώληση ακίνητης δημόσιας περιουσίας είχε συμφωνηθεί μεταξύ τους πριν από τις ανακοινώσεις των τροϊκανών. Το αποδεικνύει και το non paper που εξέδωσε εκ των υστέρων, νωρίς το απόγευμα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου». Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε, τα ανακοινώσαμε. Τέλος.

Τέτοια πρεμούρα που έχει ο Παπακωνσταντίνου να τα πουλήσει όλα. Τι διάολο, μεσιτικό γραφείο έχει;

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο γίγαντας Ραγκούσης απαίτησε στο εξής η τρόικα να μην παραχωρεί συνεντεύξεις. Καθάρισε λέμε ο Δημαρχάκος. Έσωσε την τιμή της κυβέρνησης. Ωρέ τι δούλεμα τρώμε!

Σάββατο, Κυριακή Δευτέρα, κανένας Υπουργός δεν εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά κανάλια. Εξαφανισμένοι οι λεβέντες. Μην το είδατε τον Παναγή.

Είναι το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο πρόγραμμα δίαιτας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το «Παπανδρέου diet», από καταβολής του Ελληνικού κράτους. Και βέβαια επειδή υπάρχει μέριμνα για όλα, από την καλή μας την κυβέρνηση που μας αγαπάει, δε θα μας αφήσει έτσι.

Μόλις το πρόγραμμα «Παπανδρέου diet» ολοκληρωθεί, θα ξεδιπλωθεί και η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση προχωρά απαρέγκλιτα και στη δημιουργία κάρτας θανάτου με τίτλο «ΠΑΣΟΚ death». Μια προσφορά για όλους μας.

Δε μου βγαίνει από το μυαλό ότι όλος ο σάλος που δημιουργήθηκε, με την ανακοίνωση του ξεπουλήματος, έγινε για να αποσπαστεί η κοινή γνώμη από μια άλλη προκλητική και ύποπτη κίνηση της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ενέκρινε και ο Παπακωνσταντίνου εκτέλεσε, ένα δωράκι 30 δισ. ευρώ εγγυήσεων για τις τράπεζες. 30 δισ. ευρώ, όχι στραγάλια.

Μέσα στους δέκα τελευταίους μήνες, ο Πρωθυπουργός με τον Παπακωνσταντίνου έχουν δώσει 87 δισ. ευρώ εγγυήσεις στις τράπεζες! 87 δισ. ευρώ. όχι στραγάλια. Μην ξεχάσουμε και 11,3 δισ. που είχε δώσει ο Αλογοσκούφης.

Για να περάσει στα μουλωχτά το «δωράκι» στις τράπεζες, και να χρεωθεί και η τρόικα την πώληση της χώρας σε τιμή ευκαιρίας, έγινε όλο αυτό το πανηγυράκι από τους τροϊκανούς και την κυβέρνησή τους στην Ελλάδα.

Είμαι ο Στάθης και… δεν πουλάω, ούτε ξεπουλάω…

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011, 14:24


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα