Το άσθμα προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα

Το άσθμα προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011, 10:16

Γονίδιο του άσθματος αποτελεί την αιτία αναπνευστικών προβλημάτων σε παιδιά, σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακάλυψε η Γερμανίδα επιστήμονας Μιχαέλα Σέμπελ. Η 33χρονη Μιχαέλα Σέμπελ πιστεύει ότι τα πορίσματά της μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το παιδικό άσθμα και να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες για τη δυνητικά θανατηφόρο πάθηση, η οποία πλήττει 100 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη και τρεις φορές περισσότερα άτομα σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα της Μ. Σέμπελ επικεντρώθηκε σε ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το ονομαζόμενο ORMDL3, το οποίο εντοπίστηκε σε ένα από τα χρωμοσώματα που αποτελούν τη βάση για τη μοναδική για κάθε άτομο ταυτότητα DNA. «Έχουμε μια πρώτη ένδειξη για την αιτιώδη συνάφεια ανάμεσα στο εν λόγω γονίδιο, που εμφανίζεται στο χρωμόσωμα 17, και την ανάπτυξη άσθματος, μιας ασθένειας η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με αγωγή, αλλά δεν μπορεί ακόμη να θεραπευτεί» εξήγησε η επιστήμων. Η κα Σέμεπελ θα παρουσιάσει τα πορίσματα των ερευνών της στην ετήσια σύσκεψη της Αμερικάνικης Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011, 10:16


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Οδηγία προς ναυτιλλομένους (Navtex), με την οποία «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο, εξέδωσε η Άγκυρα...