«Πάλεψε» με τρεις μορφές καρκίνου

«Πάλεψε» με τρεις μορφές καρκίνου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011, 09:28

Η ομογενής Κατερίνα Τζίκα από τη Μελβούρνη, η οποία «πάλεψε» με τρεις από τις φοβερότερες μορφές καρκίνου, τα τελευταία επτά χρόνια, έφθασε μέχρι το... κατώφλι του θανάτου και γύρισε πίσω. Τώρα, δηλώνει με θάρρος ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να μάχεται.

Την περίπτωσή της παρουσίασε η εφημερίδα «Herald Sun» και όπως αναφέρει, πριν από τρία χρόνια, οι γιατροί τη βεβαίωσαν ότι έχει λιγότερο από δώδεκα μήνες ζωής.

Η κα Τζίκα δέχθηκε να δοκιμαστεί σε εκείνη για πρώτη φορά ένα νέο φάρμακο που είχε ανακαλυφθεί. Το αποτέλεσμα;  «Ο καρκίνος είχε απλωθεί παντού και είχε προσβάλει όλα σχεδόν τα ζωτικά μου όργανα. Μετά όμως από δύο κύκλους θεραπείας με  νέο φάρμακο, ο καρκίνος είχε εντελώς φύγει από πάνω μου. Δεν μπορούσαν να βρουν οι γιατροί ούτε έναν μικρό κόκκο. Ήταν υπέροχο. Ήταν ένα πραγματικό θαύμα».

Αναγκάστηκε, όμως, να σταματήσει τη θεραπεία, γιατί οι παρενέργειες ήταν φοβερές. Σε τρεις μήνες ο καρκίνος επέστρεψε. Αυτήν τη φορά στον λαιμό της. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε προχωρήσει και στα οστά της. Ξανάρχισε τη θεραπεία και ο καρκίνος φάνηκε να υποχωρεί.

Ωστόσο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ο καρκίνος επέστρεψε εκ νέου, απειλητικότερος όσο ποτέ, προσβάλλοντας το συκώτι της. Πώς το αντιμετωπίζει; Mε χαμόγελο, λέγοντας ότι «πρόκειται για ακόμη ένα σκουντούφλημα σ' έναν ανώμαλο δρόμο».

   

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011, 09:28


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα