Κινητό θα ελέγχει τον σφυγμό και θα καλεί ασθενοφόρο!

Κινητό θα ελέγχει τον σφυγμό και θα καλεί ασθενοφόρο!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011, 12:42

Τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα ΕΡΙ Life, που παρουσιάστηκαν στην ετήσια παγκόσμια συνδιάσκεψη-έκθεση κινητής τηλεφωνίας της Βαρκελώνης και τα οποία δημιουργήθηκαν στη Σιγκαπούρη, έχουν πολύ ασυνήθιστες δυνατότητες.

Συγκεκριμένα, αν ο χρήστης πιέσει το δάχτυλό του σε μια υποδοχή, τότε το κινητό θα του κάνει ένα μίνι-ηλεκτροκαρδιογράφημα, ελέγχοντας τον σφυγμό του.

Στη συνέχεια, η συσκευή θα στέλνει αυτόματα τα αποτελέσματα, μέσω διαδικτύου, σε ένα 24ωρης λειτουργίας ιατρικό κέντρο, το οποίο, αν χρειαστεί, θα φροντίσει να στείλει άμεσα ένα ασθενοφόρο. Ο ανυποψίαστος χρήστης απλώς θα λάβει ένα γραπτό μήνυμα στην οθόνη του που θα λέει «το ασθενοφόρο έρχεται». Αν τα πράγματα δεν είναι τόσο επείγοντα, απλώς θα έρθει ένα γραπτό μήνυμα με μια σύντομη διάγνωση.

Το τηλέφωνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, οπουδήποτε στον κόσμο, σαν κανονικό κινητό, όταν χρειαστεί όμως, μετατρέπεται σε «γιατρό». Η συσκευή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κοστίζει 700 δολάρια και απευθύνεται κυρίως σε καρδιοπαθείς.

Υπάρχει και μια μίνι-συσκευή EPI Life, με κόστος μόνο 99 δολαρίων, η οποία έχει μια μικρότερη υποδοχή για έλεγχο του σφυγμού, που συνδέεται μέσω Bluetooth με οποιοδήποτε «έξυπνο» κινητό και η οποία σύντομα θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία και την Ισπανία.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011, 12:42


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα