Κτηνωδία: ρεβεγιόν με κρέας αρκούδας στα Γρεβενά

Κτηνωδία: ρεβεγιόν με κρέας αρκούδας στα Γρεβενά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011, 11:41
Έστρωσαν το γιορτινό τραπέζι και το κυρίως γεύμα ήταν...αρκούδα!

Το ανατριχιαστικό αυτό γεγονός συνέβη στα Γρεβενά, όπου έδωσαν το παρών ευυπόληπτοι πολίτες της περιοχής, αλλά και των όμορων νομών, μεταξύ τους και Γιαννιώτες. Την αποκάλυψη του συμβάντος έκανε ο τηλεοπτικός σταθμός ITV, ο οποίος σε εκτενές ρεπορτάζ, ανέφερε όλες τις λεπτομέρειες, από το πρωτοφανές γεγονός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδόθηκαν για το περιστατικό υπήρξε ανώνυμη καταγγελία στην περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ από κάποιον κάτοικο των Γρεβενών, ο οποίος υποστήριξε πως εκτός από τις συζητήσεις που γίνονται και οι οποίες επιβεβαιώνουν το γεγονός της κατανάλωσης του κρέατος (του προστατευόμενου από τους νόμους ζώου), υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει και ότι το έδεσμα ήταν αρκούδα, (υπάρχει μάλιστα και το κεφάλι του ζώου ως τρόπαιο) αλλά και δείχνει ξεκάθαρα τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο γλέντι αυτό...

Η περιβαλλοντική οργάνωση απέστειλε σχετική επιστολή προς κάθε αρμόδια υπηρεσία της διεύθυνσης δασών της Περιφέρειας, του δασαρχείου, αλλά και του Υ.ΠΕ.Κ.Α..

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, «η άκρως παράνομη αυτή ενέργεια και παράλληλου "κανιβαλισμού" χαρακτηρίζει με τα πιο μελανά σημεία κάποιους ευυπόληπτους κατά τα άλλα πολίτες του Νομού Γρεβενών, ενώ η αναμενόμενη δημοσιοποίηση του περιστατικού πρόκειται χωρίς αμφιβολία να δυσφημίσει για άλλη μια φορά την κατά τα άλλα ελκυστική λόγω φυσικού κάλλους περιοχή των Γρεβενών.

Με βάση τις ίδιες πηγές πληροφοριών, γνωστοποιήθηκε στην οργάνωσή μας, ότι υπάρχουν διαθέσιμα και τα ονόματα των βασικών υπαιτίων της παράνομης και αξιόποινης αυτής πράξης», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η Καλλιστώ προσθέτει ότι για το περιστατικό θα ενημερωθούν σχετικά και οι κοινοτικές αρχές, καθώς στον Νομό Γρεβενών υλοποιείται πρόγραμμα LIFE Nature, με κύριο στόχο τη διατήρηση του πληθυσμού της αρκούδας στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγες ημέρες μετά την επιστολή της περιβαλλοντικής οργάνωσης, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης με δική της επιστολή προς τον εισαγγελέα Γρεβενών ζήτησε την άμεση παρέμβασή του, προσθέτοντας όμως, ότι όποτε υπάρχουν πληροφορίες για παραβάσεις, που αφορούν στην προστασία της άγριας πανίδας, αυτές πρέπει άμεσα να γνωστοποιούνται στις αρμόδιες αρχές.

«Ειδάλλως τέτοια έγγραφα αποτελούν μόνο κείμενα φιλολογικού εντυπωσιασμού που σε τίποτε δεν εξυπηρετούν την πάταξη τέτοιων φαινομένων, αλλά μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων», σημειώνεται στην επιστολή, που καταλήγει με τον προβληματισμό για την μεγάλη καθυστέρηση στην κοινοποίηση του περιστατικού, αλλά και τη μη καταγγελία αυτού, με συνέπεια την αποσιώπηση και την συγκάλυψη των δραστών μέχρι σήμερα.

Πηγή: thebest.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011, 12:11


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα