Μαζική συμμετοχή των εμπόρων στις χθεσινές κινητοποιήσεις

Μαζική συμμετοχή των εμπόρων στις χθεσινές κινητοποιήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011, 10:45

Το 80 - 90% έφθασε η συμμετοχή των εμπόρων από όλη την Ελλάδα στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης.

Η Ε.Σ.Ε.Ε. (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), εκφράζει με ανακοίνωσή της, την ικανοποίησή της για τη δυναμική συμμετοχή του εμπορίου, στο τριήμερο κινητοποιήσεων από 21 έως 23 Φεβρουαρίου 2011, με αποκορύφωμα το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, από τους 273 εμπορικούς συλλόγους και τις 13 ομοσπονδίες της Ε.Σ.Ε.Ε. σε όλη τη χώρα, φαίνεται ότι σε τουριστικές περιοχές όπως το Ρέθυμνο και το Λουτράκι αλλά και σε περιοχές όπως είναι ο Νομός Ηλείας, το ποσοστό συμμετοχής ήταν σχετικά χαμηλότερο- περίπου στο 85%.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της συνομοσπονδίας, σε όλη τη χώρα η πλειονότητα των καταστημάτων κατέβασε ρολά. Χαρακτηριστικά, η συμμετοχή στις πόλεις, Χανιά, Αίγιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Πάτρα, Βόλος και Λάρισα, άγγιξε το 100%. Ενώ, στη Ρόδο, τη Λαμία, τον Πύργο, το Ναύπλιο και την Αμαλιάδα, ανήλθε στο 95%.

Χθες, επιδόθηκε υπόμνημα προτάσεων - θέσεων του ελληνικού εμπορίου σε δημάρχους, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και τοπικούς βουλευτές, στο οποίο σημειώνεται ότι ο εμπορικός κόσμος αντιδρά «σε μία οικονομική πολιτική που έχει οδηγήσει πολλά καταστήματα σε κλείσιμο και έχει φέρει την ελληνική αγορά σε πρωτοφανή δυσπραγία».

Η Ε.Σ.Ε.Ε. δηλώνει την αποφασιστικότητά της να διεκδικήσει τα αιτήματα του ελληνικού εμπορίου μέσα και στην επόμενη κρίσιμη περίοδο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011, 10:45


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα