Εργαζόμενοι vs Δημάρχου Βύρωνα

Εργαζόμενοι vs Δημάρχου Βύρωνα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011, 22:09
Δικαστική αγωγή κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα και ο δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς Νίκος, κρίνοντας παράνομη τη στάση εργασίας που είχε κηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα για την Παρασκευή 18/2/2011 προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αιτήματα:


  • Ενσωμάτωση όλων των Ν. Προσώπων στο Δήμο. Κατάργηση της Δ. Επιχείρησης και ενσωμάτωση στο Δήμο.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να μην υποβαθμιστούν- διαλυθούν- ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες του Δήμου.
  • Εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης της ΠΟΕ ΟΤΑ στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Α. Ε.
  • Όχι Δημοτική Επιχείρηση Α. Ε στον πολιτισμό.
  • Άμεση καταβολή των υπερωριών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και διασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα χωρίς καθυστέρηση. Καταβολή των χρημάτων που οφείλει ο Δήμος σε εργαζόμενους (φύλακες- Αθλητικό Οργανισμό –Πνευματικό Κέντρο).
Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η πρωτοφανής αυταρχική ενέργεια του Δημάρχου αποτελεί βαρύ κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής που στοχοποιεί την αγωνιστική δράση του σωματείου και του λαϊκού κινήματος και εντάσσεται στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ποινικοποιώντας τες. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέρος της συνολικότερης επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, τρόικα, κομμάτων της πλουτοκρατίας, που στην προσπάθειά τους να περάσουν τα βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων δε διστάζουν να χρησιμοποιούν και την αστική δικαιοσύνη ενάντια στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.

Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, οι δικαστικές αγωγές δεν πρόκειται να πτοήσουν την αγωνιστική μας στάση, δεν πρόκειται να ανεχθούμε την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών μας πρωτοβουλιών και δράσεων.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να επανεκτιμήσει τη στάση της και να σταματήσει τον αυταρχικό κατήφορο. Η αντεργατική της πολιτική εάν δεν αλλάξει θα βρίσκει πάντα απέναντί της τους εργαζόμενους.

Επίσης καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή γιατί προχωρά τη Δευτέρα 28/2 σε απολύσεις 47 εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση με τη δικαιολογία τη λήξη της σύμβασης.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο και να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι».

Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων θα συνεχιστούν το Σάββατο 26/2 και την Κυριακή 27/2 με αποχή από την εργασία, ενώ τη Δευτέρα 28/2 θα υπάρξει νέα κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Δημαρχείο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011, 22:12


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα