Επίσκεψη Νταβούτογλου σε Αθήνα και Θράκη

Επίσκεψη Νταβούτογλου σε Αθήνα και Θράκη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011, 11:19
Στην Θράκη αναμένεται να ταξιδέψει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ελλάδα, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Η πρόθεση του κ. Νταβούτογλου να μεταβεί στη Θράκη έχει προκαλέσει κινητοποίηση στους μειονοτικούς κύκλους της περιοχής, με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής να ετοιμάζεται για αποθεωτική αποδοχή, αναφέρει το «Βήμα».

Ωστόσο, ελληνικές διπλωματικές πηγές, δηλώνουν ότι η Αθήνα έχει σαφείς θέσεις και δεν ανησυχεί από τη μετάβαση του κ. Νταβούτογλου στη Θράκη. Άλλωστε και στο παρελθόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συναντήσει την ηγεσία της μειονότητας όταν επισκέφθηκε τον Μάιο του 2010 την Αθήνα, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.

Στη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Δ. Δρούτσα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει για την διοργάνωση του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που εφέτος θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Ωστόσο, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην Τουρκία τον προσεχή Ιούνιο, δεν πρέπει να αναμένονται «μεγάλα πράγματα», όπως ατύπως συμφώνησαν οι κκ. Ερντογάν και Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντησή τους τον Ιανουάριο στο Ερζερούμ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011, 11:49


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...