"Δεν καταργούνται τα επιδόματα του Ο.Α.Ε.Δ."

"Δεν καταργούνται τα επιδόματα του Ο.Α.Ε.Δ."

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011, 17:13
Για ακόμη μία φορά, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου επανέλαβε από τα Χανιά ότι τα επιδόματα ανεργίας δεν πρόκειται να καταργηθούν, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ληφθούν μέσα στο 2011 για ενίσχυση της επιδοτούμενης εργασίας.

Ο υφυπουργός Εργασίας, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ακούγονται για κατάργηση των επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ.«Αυτό που εμείς διαβεβαιώνουμε είναι ότι κανείς άνεργος στο τόπο μας, δεν θα βρεθεί χωρίς επίδομα».

Ωστόσο ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση διαφοροποιεί την επιδοματική πολιτική με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.

«Μέρος των χρημάτων που σήμερα διατίθενται σε ανέργους θα οδηγηθούν με την επιταγή επανένταξης ως επιδότηση εργασίας.

Μέσα στο 2011 ξεκινάει το πρόγραμμα για 10.000 ανέργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας με την επιταγή επανένταξης και την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να εργασθούν σε επιχειρήσεις».

Όπως είπε αυτό σημαίνει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός που συμπληρώνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ μπορεί να μειωθεί και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ, που αξιοποιούνται για την ένταξη σε προγράμματα εργασίας.

Ο υφυπουργός διέψευσε και το ενδεχόμενο να κοπεί το επίδομα ανεργίας για ζευγάρια που το ένα μέλος εργάζεται τόνισε ωστόσο ότι αν υπάρχουν υψηλά εισοδήματα σε μια οικογένεια δεν μπορεί να δίδονται επιδόματα ανεργίας.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011, 17:17


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα