«Φρένο» στο διαζύγιο του προεδρικού ζευγαριού

«Φρένο» στο διαζύγιο του προεδρικού ζευγαριού

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Απριλίου 2011, 02:59

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Γουατεμάλα «πάγωσε» προς το παρόν τη διαδικασία έκδοσης του διαζυγίου μεταξύ του «πρώτου» ζευγαριού της χώρας. Η «πρώτη» Κυρία, Sandra Torres, είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι πρόκειται να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγο της και πρόεδρο της Γουατεμάλας, Alvaro Colom, προκειμένου να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα.

«Θα χωρίσω με τον άνδρα μου για το καλό της χώρας μου», είχε τονίσει.

Το καταστατικό αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται σε στενούς συγγενείς του προέδρου να κατεβαίνουν ως υποψήφιοι την αμέσως επόμενη εκλογική διαδικασία. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα ομάδας μαθητών για προσωρινή παύση της διαδικασίας έκδοσης του διαζυγίου προκειμένου να προστατευτεί το Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση του ζευγαριού είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τα αντίπαλα κόμματα και την Καθολική Εκκλησία να τους κατηγορούν για εμπαιγμό και για προσβολή της θρησκείας.

«Είναι εκλογική απάτη», επισήμανε ο βασικός πολιτικός αντίπαλος για τις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, Otto Perez Molina.

Παράλληλα, η δικαστής, Mildred Roca, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας την Παρασκευή, αποκάλυψε ότι έλαβε ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα από ένας μέλος ομάδας που αυτοαποκαλείται «ομάδα που μάχεται για τους θεσμούς» να μην εγκρίνει την έκδοση του διαζυγίου.

Δείτε το video...

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Απριλίου 2011, 02:59


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα