Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας

Ο πρώην πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Ανζ Φελίξ Πατασέ, απεβίωσε την Τρίτη το βράδυ στη Ντουάλα του Καμερούν σε ηλικία 74 ετών, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Ο Ανζ Φελίξ Πατασέ ήταν πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας από το 1993 μέχρι το 2003 όταν και ανατράπηκε από τον σημερινό πρόεδρο, Φρανσουά Μποζιζέ.

Πριν τρεις μήνες και συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου 2011 διενεργήθηκαν οι προεδρικές εκλογές και οι εκλογές για το Κοινοβούλιο στη χώρα με τον πρώην πρόεδρο να έρχεται δεύτερος σε ποσοστό ψήφων με 20,10%. Μεγάλος νικητής ήταν ο τωρινός πρόεδρος, Φρανσουά Μποζιζέ με ποσοστό 66,08%. Η αντιπολίτευση είχε έντονα παράπονα από την εκλογική διαδικασία, κάνοντας λόγο για νοθεία και εκφοβισμό των ψηφοφόρων. Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, το εκλογικό αποτέλεσμα εγκρίθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της αφρικανικής χώρας στις 12 Φεβρουαρίου 2011.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011, 01:30


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Την περασμένη Τρίτη αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε ευρείας κλίμακας...