Στις 18:30 στα Προπύλαια η ΑΔΕΔΥ

Στις 18:30 στα Προπύλαια η ΑΔΕΔΥ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011, 06:04
Συλλαλητήριο στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσει στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης η ΑΔΕΔΥ εν όψει της ανακοίνωσης έως την Παρασκευή του πακέτου μέτρων για φέτος αλλά και την τετραετία 2012-2015.

«Το πρόγραμμα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και θα παρουσιάσει στις 15 Απρίλη αποτελεί νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Τα νέα 50 δις ευρώ, που προβλέπονται για τη μείωση του χρέους, θα προκύψουν μέσα από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών και θα έχουν δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους αλλά και για την ίδια τη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ και σημειώνει:

«Τα σενάρια για το νέο μισθολόγιο, που αποτελεί όρο του μνημονίου, έχουν ως κοινό παρανομαστή τη μείωση του μισθολογικού κόστους και την παραπέρα μείωση των εισοδημάτων μας. Οι απολύσεις εκτάκτων και το πάγωμα των προσλήψεων εκτός των άλλων θα οδηγήσουν στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών».

Διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των εκτάκτων μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου την Πέμπτη, ημέρα συζήτησης σχετικής υπόθεσης στον Άρειο Πάγο. Στις 8 το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ανώτατο δικαστήριο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ καλύπτει τις Ομοσπονδίες και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους που θα αποφασίσουν στάσεις εργασίας από 7.30 πμ έως 11.30 για την οργάνωση και τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και των μονίμων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011, 06:06


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα