Αδυνατίστε νηστεύοντας

Αδυνατίστε νηστεύοντας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011, 09:46

Tη Δευτέρα ξεκινά η Μεγάλη εβδομάδα και πολλές από εσάς θα προβληματιστείτε αν πρέπει να νηστέψετε ή όχι. Σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις, οι πιστοί πρέπει να «εξαγνίσουν» τον οργανισμό τους, για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τη γέννηση του Κυρίου.

Οι θρησκευτικές και ηθικές αξίες που ενδυναμώνει η νηστεία περιλαμβάνουν την εγκράτεια, την εξάσκηση της θέλησης, την αποχή από πειρασμούς, καταχρήσεις, άσχημες σκέψεις και θυμό.

Και όσο και αν αυτά σε κάποιες από εμάς ακούγονται παλιομοδίτικα, καλό είναι –εκτός από το σεβασμό που πρέπει να τρέφουμε στα θρησκευτικά «πιστεύω» του καθενός- να δούμε τη νηστεία ως μια εναλλακτική και παραδοσιακή δίαιτα.

Και αυτό γιατί η περιοδική φυτοφαγία της νηστείας, χωρίς ακρότητες, είναι μια καλή ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού από την κρεατοφαγία και την υπερβολική κατανάλωση άλλων μορφών ζωικής προέλευσης προϊόντων.

Έχει, δε, αποδειχθεί ότι η νηστεία σε τακτά χρονικά διαστήματα βοηθά και στην απώλεια βάρους.

Δοκιμάστε το. Μπορεί και να σας αρέσει.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011, 09:46


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...