Με καθυστέρηση αναχώρησε η ελληνική αποστολή για τα Ιεροσόλυμα

Με καθυστέρηση αναχώρησε η ελληνική αποστολή για τα Ιεροσόλυμα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Απριλίου 2011, 10:14
Αυτήν την ώρα αναχωρεί τελικώς από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με καθυστέρηση τριών ωρών, το αεροσκάφος της ελληνικής αποστολής που μεταβαίνει στα Ιεροσόλυμα για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, επικεφαλής της οποίας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Δημήτρης Δόλλης.

Αρχικώς, το αεροσκάφος τύπου «Εμπραέρ» απογειώθηκε στις 7:00 το πρωί αλλά μετά από μισή ώρα πτήσης παρουσίασε τεχνική ένδειξη, με αποτέλεσμα ο πιλότος να το προσγειώσει προληπτικά στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η ελληνική αποστολή επικεφαλής της οποίας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης αναχώρησε για τα Ιεροσόλυμα με άλλο αεροσκάφος του ιδίου τύπου, το οποίο έφθασε εκτάκτως από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας προκειμένου να μεταφέρει την αποστολή στους Αγίους Τόπους.

Το Άγιο Φως θα παραδώσει μετά τη λήξη της τελετής στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, και η άφιξή του στην Ελλάδα αναμένεται περί τις 18:30 μμ.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές κ. Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, η κα Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Απριλίου 2011, 10:16


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα