Καπνοβιομηχανία-Νοσοκομεία σημειώσατε ένα

Καπνοβιομηχανία-Νοσοκομεία σημειώσατε ένα

Έξι κολοσσοί της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας αθωώθηκαν την Παρασκευή από τις κατηγορίες για παραποίηση και απόκρυψη των επιπτώσεων που προκαλεί το κάπνισμα στην ανθρώπινη υγεία. Τη σχετική αγωγή είχαν κάνει οι διοικήσεις 37 νοσοκομείων της Πολιτείας Μιζούρι, με την οποία ζητούσαν την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 455 εκατ. δολαρίων για τη θεραπεία ανασφάλιστων ασθενών που εμφάνισαν παθήσεις σχετικές με το κάπνισμα.

«Το δικαστήριο συμφώνησε με τους συνήγορους υπεράσπισης της εταιρείας στο ότι τα απλά τσιγάρα δε δημιουργήθηκαν με σκοπό να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της δίκης, ο Murray Garnick, εκπρόσωπος γνωστής αμερικανικής εταιρείας τσιγάρων.

Σημαντικός παράγοντας για την αθώωση τους ήταν η εμφάνιση οικονομικών στοιχείων από τους ισολογισμούς των νοσοκομείων στα οποία φαινόταν ξεκάθαρα ότι η οικονομική ζημιά δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο υποστήριζαν οι κατήγοροι.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Μαΐου 2011, 02:29


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Ευλόγησον δέσποτα. Το διαχρονικό παζάρι Εκκλησίας - Κράτους συνεχίζεται αενάως μετά και την επίσημη ταφόπλακα στην περίφημη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου...