Προικίζει τις νύφες του χωριού εδώ και 35 χρόνια!

Προικίζει τις νύφες του χωριού εδώ και 35 χρόνια!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Μαΐου 2011, 12:38
Εδώ και 35 χρόνια τώρα οι μέλλουσες νύφες από το χωριό Απεσωκάρι της Μεσσαράς απολαμβάνουν τους όρους της πρωτότυπης διαθήκης του συντοπίτη τους που απεβίωσε το 1975.

Ο άνδρας της ιστορίας όπως αναφέρει το cretalive,gr δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε έκανε παιδιά, δημιούργησε όμως μια πολύ μεγάλη περιουσία.

Στην πρωτότυπη διαθήκη του, ο τοπικός ευεργέτης αφήνει το κληροδότημα του για να προικίζει τις νύφες του χωριού του που δεν κατάφερναν να πάρουν πτυχίο!

Η περιουσία του αποτελείται από πλήθος ακινήτων και εμπορικών καταστημάτων κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, και αποφέρει ένα μεγάλο ποσό από μισθώματα.

Μοναδικός όρος στη διαθήκη του είναι αυτά τα χρήματα να κρατούνται σε ένα λογαριασμό και στο τέλος κάθε χρονιάς να κατανέμονται ισόποσα σε όλες εκείνες της κοπέλες από το Απεσωκάρι, που παντρεύονταν στη διάρκεια του έτους.

Απαραίτητη προϋπόθεση, η νύφη να μην διαθέτει κάποιο πτυχίο! Τα χρήματα αρχικά τα διαχειρίζονταν η κοινότητα του χωριού και στη συνέχεια μετά την κατάργηση των κοινοτικών συμβουλίων η Ενορία της εκκλησίας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Μαΐου 2011, 12:40


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...