Η φτώχεια φέρνει τη... συγγνώμη

Η φτώχεια φέρνει τη... συγγνώμη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Μαΐου 2011, 14:29
Αν κανείς είναι φανατικός αναγνώστης και μάλιστα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», τότε ίσως το βλέμμα του να έπεφτε σε ένα μικρό κείμενο στην σελίδα A47 της έκδοσης της 30ης Απριλίου.

Ενδεχομένως θα αντιλαμβανόταν πως η διεύθυνση της εφημερίδας και ο γνωστός πολιτικός της συντάκτης, Νίκος Χασαπόπουλος, ανέκρουσαν ολοταχώς πρύμναν ζητώντας εφ' όλης της ύλης συγγνώμη από τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. Αν αντιθέτως ένας απλός αναγνώστης, δηλαδή ο συνήθης μέσος Έλλην ξεφύλλιζε την εφημερίδα τότε σίγουρα το μάτι του δεν θα «σκάλωνε» στο εν λόγω μικρό δημοσίευμα, αφήστε που το σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς οι κυκλοφορίες των εφημερίδων φλερτάρουν το ναδίρ.

Πριν από μήνες η εφημερίδα φιλοξένησε περισπούδαστη ανάλυση σχετικά με την παρουσία του κ. Νίκου Παπανδρέου στα εγκαίνια του νοσοκομείου το οποίο αναγέρθηκε από τον ΌΜΙΛΟ «Υγεία» στην γειτονική Αλβανία. Ο συντάκτης αναφέρθηκε εκτενώς στο παραπολιτικό κουτσομπολιό που αφορούσε σχέσεις μεταξύ του αδελφού του πρωθυπουργού και επιχειρηματιών καθώς και με τον κ. Βγενόπουλο και μάλιστα ο συντάκτης άφηνε και αιχμές. Ώ του δημοσιογραφικού θαύματος άπαντα τα στοιχεία διαψεύστηκαν και από τον Νίκο Παπανδρέου και από την πλευρά Ανδρέα Βγενόπουλου, όστις προχώρησε στην κατάθεση αγωγής κατά της εφημερίδας. Ο χρόνος κύλησε και έφθασε η ώρα της εκδίκασης της υποθέσεως.

Κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων σχετικά με την οικονομική κατάσταση των εταιρειών ΜΜΕ. Κατά τα επίσημα στοιχεία (βλέπε ισολογισμούς) η μητρική εταιρεία του ΔΟΛ για τρίτη συνεχή χρονιά εγγράφει αρνητικά αποτελέσματα. Δυστυχώς. Είναι προφανές πώς η αρνητική οικονομική κατάσταση λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με την γνωστή αλαζονεία του δημοσιογραφικού οργανισμού. Θα έλεγε κανείς μάλιστα πως η «φτώχεια» δεν επιτρέπει την άκριτη, συχνά καθόλου έγκυρη δημοσιογραφική φλυαρία και προφανώς τα άδεια ταμεία φρενάρουν τέτοιες τάσσεις.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί εντός ολίγου και το «Βήμα της Κυριακής» ζήτησε συγγνώμη αν και γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό πώς τα πράγματα χάλασαν ανεπιστρεπτί από τότε που ανακαλύφθηκε η «συγνώμη» και χάθηκε κάτι άλλο πολύ σημαντικότερο. Αλήθεια….με μία συγνώμη δεν «καθάρισε» η ίδια εφημερίδα η οποία δημοσίευσε «καλά ενημερωμένο ρεπορτάζ» από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης. Ο συντάκτης μάλιστα ανέφερε και τους «διαλόγους» μεταξύ Ερντογάν και Καραμανλή. Για κακή τύχη, ωστόσο, ο κ. Ερντογάν ανέβαλε την επίσκεψη του στην Αθήνα. Λεπτομέρειες θα μας πείτε.

Πατήστε και δείτε το απόσπασμα από την εφημερίδα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011, 11:53


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα