Οργισμένο το Ισλάμ με τη μεταχείριση του πτώματος του Μπιν Λάντεν

Οργισμένο το Ισλάμ με τη μεταχείριση του πτώματος του Μπιν Λάντεν

Πηγή του περιβάλλοντος του ιμάμη του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού εξέφρασε σήμερα την έκπληξή της για τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες το πτώμα του Οσάμα μπιν Λάντεν ποντίστηκε στη θάλασσα, σημειώνοντας ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς αντίθετο με τα ιερά και όσια του Ισλάμ».

Σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC, το πτώμα του Μπιν Λάντεν ποντίστηκε στη θάλασσα, σε αδιευκρίνιστο μέρος, με σεβασμό στις μουσουλμανικές παραδόσεις.

Πηγή του περιβάλλοντος του ιμάμη του Μεγάλου Τεμένους, Νταλίλ Μπουμπακέρ, εξέφρασε μεγάλη έκπληξη για τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες, όπως είπε, «θα πρέπει να επαληθευτούν».

Η πηγή αυτή σημείωσε ότι, σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση, «το σώμα ενός νεκρού πρέπει κατ’ αρχάς να πλυθεί με σαπούνι, στη συνέχεια με καθαρό νερό και τέλος με νερό αναμεμειγμένο με καμφορά, προτού τυλιχθεί με τρία κομμάτια ύφασμα».

«Ο ενταφιασμός γίνεται στη γη, χωρίς φέρετρο. Το πτώμα πρέπει να τοποθετηθεί παράλληλα με τη Μέκκα, το κεφάλι του νεκρού να είναι ελαφρά γυρισμένο προς τα δεξιά, ώστε το πρόσωπό του να στρέφεται προς την Κάαμπα, τον ιερό τόπο της Μέκκας» προσέθεσε.

Καμία επίσημη επιβεβαίωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής για την πληροφορία ότι το πτώμα του Μπιν Λάντεν ποντίστηκε στη θάλασσα. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα είχε δηλώσει νωρίτερα: «Διαβεβαιώνουμε ότι το πτώμα του αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με τις μουσουλμανικές πρακτικές και παραδόσεις. Είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ' όψιν μας».

Διαβάστε επίσης:

Στη θάλασσα ρίχτηκε το πτώμα του Οσάμα μπιν Λάντεν, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011, 10:55

Τίτλοι τέλους για τον Μπιν Λάντεν, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011, 07:30

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011, 15:16


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Με μία οργισμένη ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας η Άγκυρα απορρίπτει το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Ερντογάν...