Θεραπεία με πετρέλαιο;

Θεραπεία με πετρέλαιο;

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Μαΐου 2011, 01:18
Μια κλινική στην πόλη Naftalan, 160 μίλια βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Azerbaijan, Baku, βρήκε μια θεραπευτική χρήση για τις άφθονες ποσότητες ακατέργαστου πετρελαίου της.

Το Azerbaijan αποτελεί μια από τις κορυφαίες εξαγωγικές χώρες πετρελαίου. Έχουν τόσο μεγάλες ποσότητες, που στην πόλη Naftalan χρησιμοποιούν το ακατέργαστο (αργό) πετρέλαιο ως θεραπεία για διάφορες ασθένειες. Όλοι πηγαίνουν στη διάσημη κλινική Naftalan, από όλη την πρώην Σοβιετική Ένωση, ακόμη και από τα Εμιράτα και την Ευρώπη προκειμένου να θεραπεύσουν τις διάφορες δερματικές ασθένειες, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, ακόμα και νευρικές παθήσεις. Οι γιατροί λένε πως οι θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες του πετρελαίου χρησιμοποιείται για 100 διαφορετικές περιπτώσεις.

Η πιο δημοφιλής θεραπεία στο Naftalan είναι το λουτρό ακατέργαστου πετρελαίου. Οι ασθενείς βυθίζουν το σώμα τους σε 35 γαλόνια ακατέργαστου πετρελαίου, σε μια θερμοκρασία 40 βαθμών. Πολλοί από τους ασθενείς δηλώνουν ότι το θερμό πετρέλαιο χαλαρώνει τις αρθρώσεις τους και τους αρέσει να κάθονται περισσότερο από 10 λεπτά στο μαύρο πετρέλαιο, αλλά δεδομένου ότι περιέχει ναφθαλίνη σχεδόν 50%, έναν υδρογονάνθρακα που κρίθηκε ενδεχομένως καρκινογόνος από τους κανονισμούς της ΕΕ, οι πιο μακρόχρόνες θεραπείες είναι επικίνδυνες για την υγεία τους.

Οι γιατροί της κλινικής λένε πως εκατομμύρια ασθενείς έχουν θεραπευτεί και κανένας τους δεν έιχε κάποια αρνητική παρενέργεια. Εξάλλου, για να είναι σίγουροι βάζουν ένα όριο με 10 λεπτά μπάνιου με αργό πετρέλαιο μια φορά την ημέρα, για διάστημα που δεν ξεπερνά συνολικά τις 10 ημέρες.

Πηγή: otherside

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Μαΐου 2011, 01:18


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...