«Ξυπνάει» ο εφιάλτης του Έμπολα στην Ουγκάντα

«Ξυπνάει» ο εφιάλτης του Έμπολα στην Ουγκάντα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Μαΐου 2011, 05:14
Οι υγειονομικές αρχές στην Ουγκάντα ανακοίνωσαν χθες ότι εντόπισαν ένα κρούσμα της εξαιρετικά μολυσματικής ασθένειας Έμπολα, η οποία προκάλεσε τον θάνατο σε νεαρό κορίτσι την 6η Μαΐου σε νοσοκομείο 40 χλμ. βόρεια της Καμπάλα.

«Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ένα κρούσμα του Έμπολα στη χώρα. Ένα 12χρονο κορίτσι από την κομητεία Ζιρόμπουε, στην περιοχή Λούβερο, πέθανε από την ασθένεια στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μπόμπο. Το κορίτσι εμφάνισε τα συμπτώματα της ασθένειας, περιλαμβανομένων αιμορραγικού πυρετού και διάρροιας. Διεξήχθησαν εξετάσεις κι επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ο Έμπολα-Σουδάν», δήλωσε ο Άντονι Εμπόνγιε.

Ήδη οι υγειονομικές αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα 33 άτομα που είχαν έλθει σε άμεση επαφή με το κορίτσι.

Η χώρα της ανατολικής Αφρικής έχει υποστεί δυο εκτεταμένα ξεσπάσματα της ασθένειας. Το πρώτο είχε καταγραφεί το 2000 στη βόρεια Ουγκάντα, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 170 άνθρωποι και είχαν νοσηλευτεί πάνω από 400. Το δεύτερο είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια στην δυτική Ουγκάντα, με πάνω από 20 νεκρούς και δεκάδες άλλους να νοσηλεύονται.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Μαΐου 2011, 05:14


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...