Δηλώσεις πολιτικών για τον Στρος-Καν στη zougla.gr

Δηλώσεις πολιτικών για τον Στρος-Καν στη zougla.gr

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Μαΐου 2011, 13:14
Την υπόθεση σύλληψης του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, σχολίασαν Έλληνες πολιτικοί, μιλώντας στη zougla.gr.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Είναι ίσως πρόωρο να βγουν πολιτικά συμπεράσματα από τη σύλληψη του Στρος-Καν, ακόμα και να τεθούν ερωτηματικά. Ένα συμπέρασμα όμως είναι προφανές. Μπορεί να είναι κανείς απρόσεκτος όταν βιάζει και ληστεύει χώρες και λαούς αλλά πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τις καμαριέρες».

Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου:

«Μα νομίζω είναι θέμα γυναικολόγου η δήλωση, εγώ είμαι πρακτικός… Καταλαβαίνεται!»

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, δήλωσε: «Την πληροφορία την παίρνω από εσάς πραγματικά μένω άφωνος δύο παρατηρήσεις μόνο ότι σε μερικές χώρες η Δικαιοσύνη λειτουργεί και οι θεσμοί και το δεύτερο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι στην Ελλάδα πρέπει να πάψουμε να θεοποιούμε πρόσωπα και οργανισμούς όπως το ΔΝΤ του κυρίου Στρος Καν, αν μπορεί κανείς να τον ονομάσει κύριο μετά από αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες υπάρχουν σε βάρος του».

Η zougla.gr μίλησε και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νάσο Αλευρά, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Είναι πραγματικά, πέφτει κανένας από τα σύννεφα, είναι μια είδηση σοκ στην κυριολεξία και δείχνει πως η άσκηση της εξουσίας δεν είναι μόνο προνόμια αλλά έχει και υποχρεώσεις και βεβαίως δεν έχει ασυλία. Νομίζω ότι όλοι όσοι βλέπουμε και παρακολουθούμε την εξέλιξη στο θέμα έχουμε εντυπωσιαστεί και από τον τρόπο που ενήργησαν οι αμερικανικές αρχές αλλά έχουμε εντυπωσιαστεί βεβαίως αρνητικά και με τον τρόπο που ενήργησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ».

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε την εξής δήλωση:

«Προφανώς κάποιους ενόχλησε η δημοφιλία και η προοπτική του κυρίου Στρος Καν. Είδε το τυρί αλλά δεν είδε την φάκα. Έχει ξανασυμβεί αυτό στις ΗΠΑ. Απλώς εμείς θυμίζουμε την περίπτωση του πρώην Δημάρχου της Ουάσιγκτον.»


Δεν θα επηρεάσει το ελληνικό πρόγραμμα η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, στο πρακτορείο «Dow Jones Newswires».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις το μνημόνιο θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται όπως έχει συμφωνηθεί με το Ταμείο και την ΕΕ. «Η εφαρμογή των μέτρων δεν έχει να κάνει με επιμέρους προσωπικότητες αλλά είναι θεσμικό ζήτημα» τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Μαΐου 2011, 15:13


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα