Βρέθηκαν 27 ακέφαλα πτώματα στη Γουατεμάλα

Βρέθηκαν 27 ακέφαλα πτώματα στη Γουατεμάλα

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Γουατεμάλα ανακοίνωσε χθες ότι ανακαλύφθηκαν ακέφαλα πτώματα 25 ανδρών και δύο γυναικών σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό. Το μακάβριο εύρημα βρέθηκε σε ράντσο στην επαρχεία Πετέν, 500 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, την πόλη της Γουατεμάλα.Το αποτρόπαιο έγκλημα εκτιλύχθηκε όταν περίπου 200 επιδρομείς επιτέθηκαν στη μικρή συνοριακή πόλη Καζέιρο Λα Μπόμπα, που βρίσκεται περίπου 440 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την αστυνομία, που προσπαθεί να εξακριβώσει τον ακριβή χρόνο της επίθεσης, ενώ ερευνά και για τις σορούς και άλλων θυμάτων.

«Αυτή είναι η χειρότερη μαζική σφαγή που έχουμε ζήσει. Ο θάνατός τους είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με τον πόλεμο μεταξύ των τοπικών συμμοριών για τον έλεγχο των ναρκωτικών στην περιοχή, με κύριο ύποπτο τη συμμορία των Ζέτας», ανέφερε ο Donald Gonzalez, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το βόρειο τμήμα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής θεωρείται «γέφυρα» και κομβικόι σημείο για το πέρασμα τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών από τη Ν. Αμερική στις Η.Π.Α. Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια σύνδεση των πτωμάτων με τη δολοφονία του Haroldo Waldemar Leon στην ίδια περιοχή το Σάββατο, αδερφού του Juan Jose «Juancho» Leon, ο οποίος είχε σκοτωθεί από το καρτέλ των Ζέτας το 2008 σε αγροτική περιοχή της βόρειας Γουατεμάλα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011, 03:09


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Την περασμένη Τρίτη αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε ευρείας κλίμακας...