Παρουσίαση βιβλίου στις Η.Π.Α. για τους αγνοούμενους της Κύπρου

Παρουσίαση βιβλίου στις Η.Π.Α. για τους αγνοούμενους της Κύπρου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Μαΐου 2011, 12:37
Συγκλονιστικές μαρτυρίες, συγκινητικές αφηγήσεις, φωτογραφίες και ποιήματα για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας, συνοψίζονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου, φωτογράφου και σκηνοθέτη, Πέτρου Πετρίδη με τίτλο «Μνήμες αξεθώριαστες», που παρουσιάστηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της θεατρικής ομάδας «Η Κύπρος μας».

Η εκδήλωση περιελάμβανε προβολή οπτικογραφημένων ομιλιών των Γιάννη Μάντολες (εκπαιδευτικού στην Κύπρο) και Γιώργου Γιατρού (υπαλλήλου Νομικής Υπηρεσίας ). Και οι δύο είναι παιδιά αγνοουμένων, των οποίων έγινε η αναγνώριση λειψάνων και αποδείχθηκε ότι είχαν εκτελεστεί από τους εισβολείς το 1974.

Οι κύριοι Μάντολες και Γιατρού είχαν μιλήσει στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου, που έγινε στη Λευκωσία και αναφέρθηκαν σε εικόνες, βιώματα και σκέψεις που καθόρισαν την πορεία όλων αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι για χρόνια ολόκληρα περίμεναν και άλλοι περιμένουν ακόμη να μάθουν την αλήθεια για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Με αναφορές στο ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων, απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Πίτερ Παπανικολάου, η γενική πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού, και η γενική πρόξενος της Ελλάδας, Άγη Μπαλτά.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πορτρέτα και μαρτυρίες δεκαπέντε γυναικών, μητέρων, συζύγων και αδελφών αγνοουμένων καθώς και επικήδειους από την ταφή των οστών αγαπημένων τους προσώπων. Περιλαμβάνει, επίσης, μνήμες οκτώ εκτοπισμένων γυναικών και ποιήματα του Πέτρου Πετρίδη από τις Συλλογές του «Επιστροφή» και «Τις Νύχτες της Σιωπής».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Μαΐου 2011, 12:42


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...