Ο «σκανταλιάρης» Διευθυντής Ενημέρωσης του ΠενταγώνουΜία πολύ ύποπτη ιστορία κρύβεται πίσω από τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες του διευθυντή Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενού συνεργάτη του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, κ. Ηλία Βεργίτση.

Ηλεκτρονικά διαδικτυωμένος με μεγάλο αριθμό διεθνών ιστοσελίδων κοινωνικής συνεύρεσης δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην υπενοικίαση δωματίων του σπιτιού του σε τρίτους, με ένα σεβαστό ποσό της τάξεως των 40 ευρώ ημερησίως, (αν πρόκειται για ζευγάρι 70 ευρώ) τα οποία πληρώνονται χέρι με χέρι, χωρίς να εμπλέκονται τραπεζικοί λογαριασμοί ή άλλου είδους αποδεικτικά στοιχεία.

Η πληροφορία για αυτή την περίεργη οικονομική δραστηριότητα του συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου έφτασε στη zougla.gr από χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι σερφάροντας στο Internet έτυχε να «πέσουν» πάνω σε ανακοινώσεις-προσκλήσεις-συζητήσεις, μέσω γνωστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης πάντα του εξωτερικού, κυρίως ισπανικής, ισραηλινής και αμερικανικής προέλευσης.

Μόλις λάβαμε την πληροφορία επιχειρήσαμε να την ελέγξουμε, δεδομένου ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μία ξεκάθαρη υπόθεση παραοικονομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα ανώτερο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης.

Στην ιστοσελίδα athensflat.blogspot.com και στην ισπανική σελίδα www.gabinohome.com όπου υπό το ψευδώνυμο Seile Sistigrev έχουν αναρτηθεί αγγελίες για ενοικίαση δωματίων, σε οικία επί της οδού Σεβαστείας στα Ιλίσια, εμφανίζεται το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας 6959 99.... και το email, elve65@..... Και τα δύο τα χρησιμοποιεί ο διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ηλίας Βεργίτσης, στις επικοινωνίες του για υπηρεσιακά ζητήματα.
Ο καταγγέλλων, κάτοικος εξωτερικού επικοινώνησε με τον κάτοχο του τηλεφώνου ενημερώνοντάς τον, ότι ένας φίλος του από την Ελλάδα επιθυμεί να υπενοικιάσει δωμάτιο στο σπίτι του για δική του προσωπική χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικοινωνία μέσω των συγκεκριμένων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αφορά άτομα με πολύ συγκεκριμένες επιλογές στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή.

Παρακολουθείστε τον παρακάτω διάλογο, όπου ο Saile Sistigrev δηλώνει ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που εμφανίζεται στις αγγελίες είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιεί ο διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, πως η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι η ίδια που χρησιμοποιεί για την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από το υπουργείο εθνικής Άμυνας, το blog athensflat.blogspot.com, όπου δημοσιεύονται οι αγγελίες, ανήκει στον ίδιο και πως το πραγματικό όνομά του είναι Ηλίας.


- Παρακαλώ ο κ. Sistigrev;
- Ναι
- Είμαι ο Iταλός για το διαμέρισμα...
- Α ναι! αλλά πότε θέλεις να το νοικιάσεις;
- Μου χρειάζεται για τον Ιούλιο. Λοιπόν έχω δει εδώ στο internet ότι έχεις ένα blog το athensflat.blogspot.com
- Nαι
- Ναι είδα ότι έχεις και ένα διαμέρισμα που μπορούμε να νοικιάσουμε
- Ναι αλλά το διαμέρισμα είναι κατειλημμένο τώρα από τις 25 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου και είναι ελεύθερο μόνο για τρεις εβδομάδες τον Ιούλιο.
- Για πόσο καιρό μπορούμε να το νοικιάσουμε;
- Το περισσότερο τρεις εβδομάδες
- Ωραία για δύο εβδομάδες είναι καλά;
- Από 4 Ιουλίου μέχρι 17 Ιουλίου είναι καλά
- Αυτό το νούμερο που τηλεφωνώ είναι που νοικιάζεις;
- Ναι.
- Νοικιάζεις δωμάτιο ή το σπίτι;
- Εγώ νοικιάζω το ¼ του σπιτιού
- Εσύ μένεις στο σπίτι;
- Ναι αφού το λέει και το blog
- Ναι το βλέπω, αλλά είναι άνετα, έχει μπάνιο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;
- Ναι, είναι 40 τμ ο χώρος.
- Πόσο θα μου κοστίσει αυτό για ένα δωμάτιο;
- Θα σου κοστίσει 200 ευρώ
- Πως θα σε πληρώσω, έχεις κάποια τράπεζα;
- Όχι! προτιμώ κατευθείαν σε μένα όταν δει ο κύριος το δωμάτιο
- Πες στον κύριο να μου στείλει ένα email με όλα αυτά που θέλει να ρωτήσει κι εγώ θα απαντήσω στα Αγγλικά και στα Ισπανικά
- Εντάξει θα σου στείλει email στο elve65@.....
- Ναι ακριβώς
- Εντάξει..αλλά αυτό το όνομα το Saile από πού βγαίνει;
- Ναι το όνομα μου είναι Ηλίας..αυτό είναι το ψευδώνυμό μου
- To τηλέφωνο που έχεις είναι 695-999….
- Ναι


Αν διαβάσουμε το ψευδώνυμο Saile Sistigrev που ο Διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ το χρησιμοποιεί για ζητήματα του Υπουργείου στις επικοινωνίες του με email, στην προσωπική σελίδα του στο Facebook και σε άλλες δραστηριότητές του, ανάποδα, από το τέλος προς την αρχή (Saile Sistigrev- Elias Vergitsis), εμφανίζεται το όνομα του κ. Ηλία Βεργίτση.


Οι «σκανδαλιάρικες» ιστοσελίδες

Ο καταγγέλλων αιφνιδιάστηκε όταν ανακάλυψε ότι στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπου ο εξ' απορρήτων συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Saile Sistigrev, ομοφυλόφιλοι αναζητούν επικοινωνία.

Πρόκειται για την ισραηλινή έκδοση της ιστοσελίδας Hi 5 όπου η φωτογραφία του κ. Βεργίτση, εμφανίζεται κάτω από άνδρες σε διάφορες πόζες, μεταξύ των οποίων και σκανδαλιστικές. Η παρουσία του εν λόγω διευθυντή ενημέρωσης σε τέτοιου είδους ιστότοπους εγείρει προφανή ερωτήματα για τη σοβαρότητά του.Κάνοντας κλικ ο αναγνώστης πληροφορείται ότι βρίσκεται «in a loving relationship» , δηλαδή έχει σχέση με κάποιον, με τον οποίο είναι ερωτευμένoς.
Εκθέτοντας προσωπικά ζητήματα του σε δημόσια θέα ο κ. Βεργίτσης, στiς αγγελίες που έχει αναρτήσει για την υπενοικίαση δωματίων του σπιτιού του, συστήνεται στους υποψήφιους ενοικιαστές του, ως ένας gay απολύτως φιλικός με όσους δεν έχουν τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις, που του αρέσει να κάνει παρέα με ανθρώπους που δεν έχουν αισθανθεί ποτέ άγχος, ειδικά νεαρούς.Μιλώντας για τον εαυτό του, λέει ότι είναι εβραϊκής καταγωγής Έλληνας πολίτης, γεννημένος στις ΗΠΑ, και
έχει ζήσει λιγότερο από 11 χρόνια στην Ελλάδα. Δηλώνει επίσης ότι τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Ισραήλ και μιλάει με άνεση 4 γλώσσες, ενώ καταλαβαίνει πολλές άλλες.

Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά του, αναφέρει ότι είναι δημοσιογράφος και ασχολείται με πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά ζητήματα, για τον λόγο αυτό, όπως λέει, ταξιδεύει πολύ, τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα.

Κλείνοντας, σε ένα κείμενο που χαρακτηρίζεται από μία εμμονή σε θέματα, καταγωγής, χρώματος, εθνικότητας και σεξουαλικών προτιμήσεων, επαναλαμβάνει ότι είναι ομοφυλόφιλος και πληροφορεί το κοινό, ότι είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι με τον εραστή του, με τον οποίο συγκατοικούν, δυστυχώς όμως, δεν μπορούν να βλέπονται συνεχώς γιατί εκείνος εργάζεται πολύ.

Ο κ. Ηλίας Βεργίτσης (αριστερά) εκ θέσεως είναι ενήμερος για όλα τα σημαντικά θέματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ Φ. Ράσμουσεν στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου. Πίσω από τον Ε. Βενιζέλο διακρίνεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ι. Γιάγκος.Ο… σκανδαλιάρης Saile Sistigrev, το 2006 εμφανίζεται να σχολιάζει κείμενα άλλων χρηστών στο blog aderfi.blogspot.com, με τίτλο «la garconnier» (μτφ. η γκαρσονιέρα), και υπότιτλο «αδερφή & ανάγνωση» δημοσιεύματα άλλων χρηστών όπως η «Μαρκησία του Ο του πόνου και πασών Θεσσαλιών», η «Κουρούνα» κ.ά. και διαχειριστή το «mauvais garcon» (μτφ. κακό αγόρι). Από το «la garconnier» υπάρχουν λινκ προς άλλα φιλικά blog με τίτλους όπως «Ο Χοιροβοσκός», «Θεϊκό τραγί» κ.ά. Με το ίδιο ψευδώνυμο, όμως, εμφανίζεται να σχολιάζει και στο επίσημο blog του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Η σεξουαλική ζωή κάθε πολίτη είναι προσωπική υπόθεσή του, όταν όμως την εκθέτει δημόσια με τρόπο που δεν αρμόζει σε υψηλόβαθμο δημόσιο λειτουργό, τότε τίθεται θέμα τόσο για τον ίδιο, όσο και για εκείνους που τον επέλεξαν», τονίζει με νόημα κυβερνητικό στέλεχος, υπ΄ όψιν του οποίου τέθηκαν οι καταγγελίες για τις διαδικτυακές και οικονομικές δραστηριότητες του κ. Βεργίτση.

Ο κ. Βεργίτσης, που θεωρείται από τους ισχυρούς άνδρες του ελληνικού Πενταγώνου και έχει την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη του υπουργού, είναι συνεργάτης του από την εποχή που εκείνος ήταν υπουργός Πολιτισμού. Παρέμεινε όμως στο γραφείο Τύπου του υπουργείου και επί κυβερνήσεων ΝΔ, μετά από παράκληση του κ. Βενιζέλου προς τον κ. Βουλγαράκη και αργότερα τον ακολούθησε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι θεωρείται άνθρωπος με ικανότητες και διεθνείς διασυνδέσεις, έχει δε υψηλότατες επαφές με το στρατιωτικό κατεστημένο του Ισραήλ και ειδικότερα με τον πρώην υπουργό Άμυνας στρατηγό Εφρέμ Σνεχ. Ο κ. Σνεχ, από τα «γεράκια» του ισραηλινού Πενταγώνου και σήμερα αρχηγός κόμματος, διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στο Ισραήλ αφού υπήρξε επί μακρόν επικεφαλής της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής της Knesset, για ζητήματα Ασφαλείας και Μυστικών Υπηρεσιών.

Σαράντα οκτώ ώρες πριν τη δημοσίευση του θέματος, το περιεχόμενο των αγγελιών για την ενοικίαση του σπιτιού άλλαξε και οι φωτογραφίες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να «πέφτουν». 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2011, 15:45


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Έπειτα από δικομματική συμφωνία -η οποία προκάλεσε αντιπολεμικά σχόλια - 219 Δημοκρατικοί βουλευτές και 65 Ρεπουμπλικανοί την Πέμπτη ψήφισαν...