Παραιτήθηκε ο Διευθυντής Ενημέρωσης του ΠενταγώνουΣε παραίτηση οδηγήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ηλίας Βεργίτσης, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς μετά τις αποκαλύψεις της zougla.gr, για τις διαδικτυακές και κοινωνικές δραστηριότητές του.

O σκανταλιάρης κ. ΒεργίτσηςΟ κ. Βεργίτσης, υπό το ψευδώνυμο Saile Sistigrev, είχε αναρτήσει αγγελίες σε διαδικτυακούς τόπους του εξωτερικού, για την υπενοικίαση δωματίων στο διαμέρισμά του επί της οδού Σεβαστείας, στα Ιλίσια. Από τους υποψήφιους ενοικιαστές ζητούσε τα χρήματα να καταβληθούν χέρι με χέρι, χωρίς την μεσολάβηση τραπεζών.

Ως τηλέφωνο και email επικοινωνίας, εμφανίζονταν αυτά που χρησιμοποιεί για υποθέσεις του Yπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ο ίδιος αναρτούσε σε δημόσια θέα λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του, τις σεξουαλικές προτιμήσεις του και την καταγωγή του.

Επίσης εμφανιζόταν και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, επίσης του εξωτερικού όπου άτομα με πολύ συγκεκριμένες επιλογές στην προσωπική ζωή τους ζητούσαν επικοινωνία, σε διάφορες πόζες.

Αντιδρώντας στις αποκαλύψεις ο κ. Βεργίτσης απέστειλε email όπου με βαρείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς επιτίθεται κατά της zougla.gr

Δημοσιοποιούμε, αυτούσια, χωρίς διορθώσεις, την επιστολή-λίβελο

Κύριοι,

Ο δικτυακός τόπος zougla.gr σε ανάρτησή του της Κυριακής, 22 Μαΐου 2011, δίνει έμφαση και ως εκ τούτου με «καταγγέλει» για τα εξής παραπτώματα: ομοφυλοφιλία, εβραϊκή καταγωγή, φοροδιαφυγή, ύποπτες σχέσεις με το ισραηλινό στρατιωτικό κατεστημένο.

Θα απαντήσω πολύ σύντομα στα δύο τελευταία γιατί τα δύο πρώτα είναι ανάξια οποιουδήποτε σχολιασμού και πραγματικά δείχνουν σε όλο τους το μεγαλείο το σκότος της ψυχής του «καταγγέλοντος» συγγραφέα του σχετικού άρθρου.

Όντως υπάρχει αγγελία μου στο διαδίκτυο με την οποία εδώ και καιρό ψάχνω συγκάτοικο, προκειμένου να μοιραστώ τα έξοδα του σπιτιού. Από πού συνεπάγεται λοιπόν ότι φοροδιαφεύγω; Να είναι σίγουρος ο «καταγγέλλων» συγγραφέας του άρθρου ότι όταν βρω συγκάτοικο θα ενημερώσω σχετικά τον λογιστή μου προκειμένου να διευθετήσει το θέμα αυτό με την εφορία. Δυστυχώς, όμως, ακόμα δεν έχω βρει, οπότε δεν έχω διαπράξει το «έγκλημα» για το οποίο «καταγγέλομαι».

Σε ό,τι αφορά τις ύποπτες διασυνδέσεις μου με ισραηλινές υπηρεσίες (!!!) και συγκεκριμένα με τον κ. Εφρέμ Σνεχ, μένω άφωνος. Ο «καταγγέλων» βρήκε στο διαδίκτυο μία συνέντευξη που είχα πάρει το 2000 από τον τότε υφυπουργό Αμυνας του Ισραήλ για το in.gr και ορμώμενος από αυτό έχτισε σε μία παράγραφο σενάριο που παραπέμπει ακόμα και σε κατασκοπία!

Δεν με εκπλήσει το επίπεδο της δημοσιογραφίας της zougla.gr γιατί είναι δεδομένο ότι πρόκειται περί βόθρου που μολύνει το διαδίκτυο και την τηλεόραση. Με εκπλήσει ότι χωρίς αιδώ, ο «καταγγέλων» παραβιάζει το νόμο μέσω του αφεντικού του Μάκη Τριανταφυλλόπολου. Για να εξηγούμαι τι εννοώ:

Ο «καταγγέλων» έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Πάνος Πικραμένος, ο οποίος από το 2004 έως σήμερα παρασιτεί ως αργόμισθος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Πικραμένος «απασχολείται» συγκεκριμένα στην εκπομπή του ΥΠΕΘΑ «Με αρετή και τόλμη» ως «επιμελητής εκπομπής» με μισθό 1.000 ευρώ μετά τις τελευταίες περικοπές. Παράλληλα, είναι υπάλληλος του κ. Τριανταφυλλόπου στη zougla.gr.

Το λάθος μου, όσο διάστημα βρίσκομαι στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, είναι ότι δεν είχα ασχοληθεί ποτέ σε βάθος με το αντικείμενο εργασίας του κάθε δημοσιογράφου που απασχολείται στην εκπομπή. Όταν το έκανα πριν 3 μήνες ανακάλυψα ότι ο κ. Πικραμένος δεν έχει παράξει ούτε ένα ρεπορτάζ το 2010, ενώ ανάλογη ήταν και η παραγωγικότητά του τα προηγούμενα χρόνια.

Μετά από ανακατατάξεις στην εκπομπή, ο κ. Πικραμένος ενημερώθηκε ότι από εδώ και στο εξής πρέπει να παράγει όσο και οι άλλοι προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του. Την Παρασκευή 6 Μαΐου, ο κ. Πικραμένος εισέβαλε στο γραφείο μου με απειλητικό ύφος και με εριστικό τόνο απαίτησε να «αποκατασταθεί» στην προηγούμενη θέση του της «επιμέλειας εκπομπής» (στην αργομισθία που τον «απασχολούσε» 2-3 ώρες εβδομαδιαίως) απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει». Του μίλησα πολύ ήρεμα και του εξήγησα ότι το παλαιό καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί είναι ανέντιμο, κυρίως απέναντι στους συναδέλφους του που εργάζονται κανονικά με 700 ευρώ το μήνα. Μου απάντησε ότι η ενασχόλησή του στη zougla.gr δεν του επιτρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην εκπομπή (από τις 2-3 ώρες που απλά παραβρίσκεται) και του ανταπάντησα ότι αυτό θα πρέπει να το διευθετήσει με τον εργοδότη του κ. Τριανταφυλλόπουλο. Η συζήτησή μας έληξε όταν του είπα ότι θα σκεφτώ όσα μου είπε και θα του απαντήσω γραπτώς την Δευτέρα.

Την Δευτέρα 9 Μαΐου έστειλα e-mail στον κ. Πικραμένο με το οποίο του έλεγα ότι η απόφασή μου δεν άλλαξε και ότι του ζητώ να μου απαντήσει μέχρι την Τετάρτη αν επιθυμεί να ενταχθεί κανονικά στην ομάδα και να εργαστεί όπως όλοι οι άλλοι. Κανονικά, βέβαια, θα έπρεπε να του είχα ανακοινώσει την άμεση λήξη της συνεργασίας, παρ' όλα αυτά ακολούθησα μία πιο ήπια στάση, η οποία γενικότερα με χαρακτηρίζει (επισυνάπτω το σχετικό e-mail).

Από την Τετάρτη 11 Μαΐου έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου, ο κ. Πικραμένος μου έστειλε τέσσερα διαδοχικά e-mail (επισυνάπτονται επίσης) με τα οποία μου ζητούσε παράταση χρόνου προκειμένου να επιστρέψει ο εργοδότης του, ο κ. Τριανταφυλόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη και να συζητήσει μαζί του τα περί αλλαγής του ωραρίου του στη zougla.gr, κάτι που θα του επέτρεπε να εργαστεί πλήρως στην εκπομπή. Στην πραγματικότητα, ο κ. Πικραμένος ήθελε να κερδίσει χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσει τα εναντίον μου «αποκαλυπτικά» στοιχεία και να υλοποιήσει την απειλή του προς εμένα.

Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Πικραμένος, μέσω διαφόρων κύκλων που διαθέτουν «διασυνδέσεις» (ξέρει πολύ καλα ο ίδιος τι εννοώ), μου «έστειλε το μήνυμα» ότι έχει στοιχεία εναντίον μου που θα τα βγάλει στον αέρα η zougla.gr. Με την αντίδρασή μου, έστειλα κι εγώ με τη σειρά μου το μήνυμα σε «αγγελιοφόρους» του ότι δεν εκβιάζομαι και δεν υποχωρώ σε θέματα αρχής. Το μήνυμα το έλαβε ο κ. Πικραμένος και αφού κατάλαβε ότι η απόφασή μου δεν θα άλλαζε, έκανε την απειλή του πραγματικότητα σήμερα, μέσω του διαδικτυακού τόπου του κ. Τριανταφυλλόπουλου. Λειτούργησε ανοιχτά ως εκβιαστής που διασύρει αδιακρίτως οποιονδήποτε.

Ο εκβιασμός ήταν απλός: Ή με αφήνεις να συνεχίσω να παρασιτώ εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου ή σου βγάζω τα άπλυτα στη φόρα. Ε, λοιπόν, προτιμώ να βλέπω τα «άπλυτά μου» (που είναι αυστηρά προσωπικά μου θέματα), παρά να ντρέπομαι να κοιταχτώ στον καθρέφτη ξέροντας ότι υπέκυψα σε εκβιασμούς από τα σκοτεινά κυκλώματα με τα οποία συνδέεται ο κ. Πικραμένος και ο εργοδότης του, που του χορηγεί βήμα και μέσον.

Για το θέμα της υποκλοπής τηλεφωνικής συνομιλίας και δημοσιοποίησης του περιεχομένου της, αλλά και για την υπόθεση του εκβιασμού -δηλαδή για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα- έχω ήδη ενημερώσει τον δικηγόρο μου, ο οποίος και θα πράξει τα δέοντα. Παραλλήλως, για λόγους ευαισθησίας, υπέβαλα την παραίτησή μου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και ως έμπειρος πολιτικός αλλά και ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, είναι σε θέση καλύτερα από κάθε άλλον να αξιολογήσει τα δεδομένα που παραθέτω.

Ευχαριστώ.Το χρονικό μίας ύποπτης υπόθεσης

Όλα άρχισαν όταν στη zougla.gr έφτασαν πληροφορίες για περίεργες οικονομικές δραστηριότητες του στενού συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου μέσω γνωστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης πάντα του εξωτερικού, κυρίως ισπανικής, ισραηλινής και αμερικανικής προέλευσης.

Στην ιστοσελίδα athensflat.blogspot.com και στην ισπανική σελίδα www.gabinohome.com όπου υπό το ψευδώνυμο Seile Sistigrev έχουν αναρτηθεί αγγελίες για ενοικίαση δωματίων, σε οικία επί της οδού Σεβαστείας στα Ιλίσια, εμφανίζεται το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας 6959 99.... και το email, elve65@..... Και τα δύο τα χρησιμοποιεί ο διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ηλίας Βεργίτσης, στις επικοινωνίες του για υπηρεσιακά ζητήματα.Σε διάλογο με υποψήφιο ενοικιαστή ο διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η ηλεκτρονική διεύθυνση που εμφανίζεται στις αγγελίες, είναι η είναι η ίδια που χρησιμοποιεί για την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από το υπουργείο εθνικής Άμυνας. Δηλώνει επίσης ότι το blog athensflat.blogspot.com, όπου δημοσιεύονται οι αγγελίες με όσα αυτές περιέχουν, ανήκει στον ίδιο και πως το πραγματικό όνομά του είναι Ηλίας.

Παρουσιάζοντας τον εαυτό του στους υποψήφιους ενοικιαστές πάντα με το ψευδώνυμο Saile Sistigrev, δίνει λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, την καταγωγή του, την επαγγελματική ζωή του και τις συνήθειές του.

Επίσης στην ισραηλινή έκδοση της ιστοσελίδας Hi 5 η φωτογραφία του κ. Βεργίτση, εμφανίζεται κάτω από άνδρες σε διάφορες πόζες, μεταξύ των οποίων και σκανδαλιστικές.

Σημειώνεται πως, σαράντα οκτώ ώρες πριν δημοσιευτούν οι αποκαλύψεις, το περιεχόμενο των αγγελιών για την ενοικίαση του σπιτιού άλλαξε και οι φωτογραφίες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να «πέφτουν».

Διαβάστε επίσης:

Ο «σκανταλιάρης» Διευθυντής Ενημέρωσης του Πενταγώνου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2011, 22:06


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Στις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στην Κύπρο αναφέρεται εκτενώς ο γερμανικός Tύπος, επισημαίνοντας τη γεωπολιτική διάσταση της υπόθεσης, αλλά και...