Πανεργατικό Συλλαλητήριο Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε.

Πανεργατικό Συλλαλητήριο Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε.

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 01:53
Πανεργατικό Συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε. διοργανώνεται το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Ομονοίας.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν:

«Συνάδελφοι,
Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώθηκαν και προωθεί η κυβέρνηση με την ταυτόχρονη παράταση του μνημονίου μέχρι το 2015 μας οδηγούν, το σύνολο των εργαζομένων και την κοινωνία, στην φτώχεια και την εξαθλίωση, την οικονομία και την χώρα σε νέα αδιέξοδα.

Οδηγούμαστε σε νέα μείωση εισοδημάτων, περικοπή ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, νέα φορολογική επιδρομή και το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και η δημιουργία ευρύ κοινωνικού μετώπου για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του μνημονίου είναι επιτακτική μπροστά στην καταιγίδα των νέων αντιλαϊκών μέτρων που η κυβέρνηση, σε συντονισμό με την τρόικα, προωθεί.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να συμμετέχει στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της Αθήνας και στην Πορεία στο Σύνταγμα και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, για να εκφράσουμε δυναμικά, αγωνιστικά και ενωτικά την αντίθεσή μας στην πολιτική που:

ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ
ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλούνται να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. από τους γύρω Νομούς. Για την μετακίνησή τους θα υπάρχουν λεωφορεία από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα».

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφέρει:

«Συνάδελφοι,

Η παράταση του μνημονίου μέχρι το 2015 και τα νέα συμπληρωματικάαντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώθηκαν, θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα.

Η νέα μείωση εισοδημάτων, η περικοπή ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η νέα φορολογική επιδρομή αλλά και το ξεπούλημα των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Δ.Ε.Κ.Ο. και της Δημόσιας
περιουσίας, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνία και υπονομεύουν την
ίδια την πορεία της χώρας.

Για το Δημόσιο και τους εργαζόμενους σ’ αυτό, τα νέα μέτρα σημαίνουν διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, νέες περικοπές εισοδημάτων, μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης και το νέο μισθολόγιο, νέα
φορολογικά βάρη, απολύσεις, περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, μείωση του εφάπαξ, διάλυση των Ταμείων, αύξηση του ωραρίου εργασίας κ.λ.π.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Ε. και άλλους κοινωνικούς φορείς, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις παρεμβάσεις μας, μπροστά στην καταιγίδα των νέων αντιλαϊκών μέτρων που η Κυβέρνηση, σε συντονισμό με την Τρόικα, προωθεί.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011, ημέρα Σάββατο, στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις και νέα γενική απεργία αμέσως μετά.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 11.00 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. Στα συλλαλητήρια αυτά καλούνται να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι από τους γύρω Νομούς.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα καλύψει τις σχετικές δαπάνες μετακίνησης. Για το λόγο αυτό τα Νομαρχιακά Τμήματα πρέπει να έλθουν σε επαφή με τα αντίστοιχα Εργατικά Κέντρα, ώστε να μισθωθούν τα αναγκαία λεωφορεία.

Τα Νομαρχιακά Τμήματα πρέπει να μας ενημερώσουν, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 02:05


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα