"Πάμε πλατεία"Συντονιστείτε στο zougla radio και δείτε LIVE τις κινητοποιήσεις


Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σήμερα, ημέρα της «Ευρωπαϊκής Επανάστασης» που έχουν κηρύξει οι «Αγανακτισμένοι» της Ευρώπης. Στις εκδηλώσεις υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια άνθρωποι σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Βρετανία, η Πορτογαλία και φυσικά η Ελλάδα. 

Το κίνημα των «Aγανακτισμένων»,  δεν φαίνεται να ξεφουσκώνει τόσο γρήγορα, όσο πολλοί προέβλεπαν κατά τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων και συνεχίζει να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Στην πλατεία Συντάγματος, το πλήθος παραμένει συγκεντρωμένο για δωδέκατη ημέρα, υψώνοντας φωνή οργής και αγανάκτησης κατά των σκληρών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, υπό τις επιταγές της τρόικας, ενώ μεγάλος αριθμός ατόμων έχει συγκεντρωθεί και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

 Στόχος των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος είναι οι πολίτες που θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας να ξεπεράσουν τις 100.000. Από την άλλη πλευρά, μετά τον «αποκλεισμό» των βουλευτών την περασμένη Τρίτη, αλλά και τους προπηλακισμούς στην Κέρκυρα και στην Αργυρούπολη, η αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα έξω από τη Βουλή και στην γύρω περιοχή.

Έχοντας προγραμματίσει συσσίτια και ειδικούς χώρους φύλαξης για μικρά παιδιά, οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν ότι κάνουν καθημερινά πράξη την αλληλεγγύη και εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την πολυήμερη παραμονή τους στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους «Αγανακτισμένους», οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να μετατρέψουν την 24ωρη απεργία της Δευτέρας σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 16:00, «για να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης ''Εκκλησίας του Δήμου''», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν ήδη ναυλωθεί λεωφορεία, τα οποία θα μεταφέρουν τους «Αγανακτισμένους» όλης της χώρας στην Αθήνα, για να δώσουν το δυναμικό «παρών τους» στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αναμένεται να φθάσουν και «ενισχύσεις» από το εξωτερικό.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 16:50


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Την περασμένη Τρίτη αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε ευρείας κλίμακας...