Μπάχαλο στον καλλικρατικό δήμο Καλαμπάκας

Μπάχαλο στον καλλικρατικό δήμο Καλαμπάκας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011, 17:56
Τραγελαφικές καταστάσεις συμβαίνουν στην πόλη της Καλαμπάκας, στη σκιά του πέτρινου δάσους των Μετεώρων, καθώς έξι μήνες μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» οι πόρτες της Δημοτικής Κοινότητας παραμένουν ερμητικά κλειστές.

Στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου δεν εξελέγη πρόεδρος λόγω ισοψηφίας και από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα επικρατεί ένα… μπάχαλο.

Με δεδομένη την οικονομική κρίση αλλά και την απαξίωση των θεσμών, αυτή η αναβλητικότητα και η κωλυσιεργία της δημοτική αρχής προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία της κοινότητας, αλλά και στους πολίτες, τους επαγγελματίες, μίας τουριστικής περιοχής, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο 2.000.000 επισκέπτες.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής έχουν προκληθεί:

Σημαντικά προβλήματα στα επισιτιστικά επαγγέλματα λόγω μη ανανέωσης των αδειών τους.

Σε καφετέριες, αναψυκτήρια και μπαρ, υψηλά πρόστιμα από τη μη ανανέωση των αδειών μουσικών οργάνων.

Κωλυσιεργία στην αδειοδότηση νέων καταστημάτων

Μη προγραμματισμός και προώθηση έργων για την πόλη, μια πόλη που δέχεται πάνω από 2.000.000 τουρίστες

Άναρχη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες

Κωλυσιεργία για την επίλυση των προβλημάτων του δημότη

Aκούστε τι δήλωσε η καταγγέλουσα στη zougla.gr


Ο Δήμος-«φάντασμα»

Αν και έχει παρέλθει ένα εξάμηνο της θητείας των νέων δημοτικών αρχών σε όλη τη χώρα, στη δημοτική κοινότητα Καλαμπάκας δεν έχει εκλεγεί ακόμη πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας και κατά συνέπεια δεν λειτουργεί η δημοτική κοινότητα και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων σύμφωνα με τον σκοπό της ύπαρξης της.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η μη λειτουργία της δημοτικής κοινότητας οφείλεται στο γεγονός ότι ο αρμόδιος, πρώτος σε σύμβουλος ψήφους του επιτυχόντος στον Δήμο συνδυασμό, ο οποίος εντέλλεται από τον «Καλλικράτη», νόμο 3852/2010, να πραγματοποιήσει την σχετική διαδικασία δεν μερίμνησε για την εφαρμογή της νόμιμης διαδικασίας εκλογής και εν συνεχεία δεν αναγνώρισε το σφάλμα, προκειμένου να το διορθώσει άμεσα και να ξεκινήσει η δημοτική κοινότητα τις εργασίες της, αλλά σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, όλο αυτό το διάστημα, παρότρυνε τους θιγόμενους συμβούλους να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Καλλικράτη την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος του επιτυχόντος στο δήμο συνδυασμό, καλεί τα μέλη της Δ.Κ. (η Δ.Κ. Καλαμπάκας αποτελείται από πέντε μέλη), προκειμένου να εκλέξουν πρόεδρο και αντιπρόεδρο του συμβουλίου.

Διαβάστε το έγγραφοΜετά από ψηφοφορία προέκυψε ισοψηφία. Η σχετική εγκύκλιος που καθορίζει την διαδικασία, προβλέπει σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση από τον προεδρεύοντα σύμβουλο κλήρωση μεταξύ των ισοψηφησάντων, όμως ο προεδρεύων, βάσει των καταγγελιών, προχώρησε σε παράτυπη επανάληψη της ψηφοφορίας, προκειμένου να επιτευχθεί η πλειοψηφία αφού πίεσε και το μέλος (που προηγουμένως είχε ρίξει λευκό) να ψηφίσει τον ίδιο για πρόεδρο.

Κατόπιν προσφυγής ακυρώθηκε η απόφαση 1/2011. Έκτοτε έχουν επαναληφθεί οι ψηφοφορίες, παρήλθε ήδη ένα εξάμηνο και η Δημοτική Κοινότητα Καλαμπάκας παραμένει «ακέφαλη» και κατά συνέπεια δεν εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Καλαμπάκας και των οικισμών Αγίας Παρασκευής και Βυτουμά. Επιπλέον, δεν εκπροσωπούνται οι κάτοικοι στα Δημοτικά Συμβούλια.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011, 18:09


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...