Έρευνα σοκ για τους… αιώνιους δράστες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011, 17:34Σε δύο κορυφαίους παράγοντες του ελληνικού πρωταθλήματος οδηγούν οι έρευνες, για την εξάρθρωση των δύο κυκλωμάτων, που έστηναν παιχνίδια στην Super League και τη Football League (Β’ Εθνική).

Κύκλοι της αστυνομίας διέρρευσαν πληροφορίες σε συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ, σύμφωνα με τις οποίες, οι κοριοί της ΕΥΠ εντόπισαν δύο σπείρες, που ενεργούσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το επίκεντρο της πρώτης σπείρας αποτελείτο από παράγοντα μεγάλης ομάδας του κέντρου, ο οποίος συνεργαζόταν με την οικογένεια Ψωμιάδη, ενώ η δεύτερη σπείρα αποτελείτο από πρόεδρο μεγάλης ομάδας του κέντρου, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Αχιλλέα Μπέο.

Ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ των δύο σπειρών ήταν ο Γιώργος Τσακογιάννης, ο οποίος «έκανε» το παιχνίδι, διασφαλίζοντας την άσκηση πιέσεων προς διαιτητές και παίκτες, καθώς επίσης και το χρηματισμό τους.  

Οι κοριοί της ΕΥΠ κατάφεραν να «πιάσουν» συνομιλίες, σύμφωνα  με τις οποίες πρόεδρος μεγάλης ομάδας του κέντρου εξηγεί στον Αχιλλέα Μπέο το πώς «στήθηκε φάση με οφσάιντ».

Ο συγκεκριμένος πρόεδρος της ΠΑΕ ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά «είδες πως ο δικός μας έφταιξε τη φάση του οφσάιντ».

Τα πέντε αυτά πρωταγωνιστικά πρόσωπα πλαισιώνονται από δεκάδες και, πάντως πάνω από 100, παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία αυτά τα πρόσωπα είναι διαιτητές, πρόεδροι ομάδων, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και προπονητές ομάδων.

Οι κοριοί της ΕΥΠ αποτύπωσαν συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων, στις οποίες οι εμπλεκόμενοι, ομολογούν με λεπτομέρειες το πως στηθήκαν οι αναμετρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι συνομιλίες αυτές αποκαλύπτουν πρόεδρο ομάδας Super League να στοιχηματίζει ότι θα χάσει η ίδια του η ομάδα και έναν παράγοντα να… καθησυχάζει τον συνομιλητή του ότι «είναι μιλημένοι οι 7 από τους 10 παίκτες της αντιπάλου ομάδας. Μην ανησυχείς καθόλου».

Επίσης σε για ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου παίχτηκαν υπέρογκα ποσά στο over (σ.σ.: να μπουν περισσότερα από δύο γκολ στο ματς), που εν τέλει επαληθεύτηκε πανηγυρικά.

Παράλληλα οι άνθρωποι του οργανωμένου εγκλήματος ερευνούν αγώνα της Football League, που ενώ το σκορ του ήταν 2-0 στο ημίχρονο, στην στοιχηματική εταιρία της betfair παίχτηκαν μεγάλα ποσά σε Κίνα και Μαλαισία, για ανατροπή του αποτελέσματος, η οποία ως διά… μαγείας επιτεύχθηκε στο β’ 45λεπτο.

Η επιχείρηση και οι συλλήψεις

Η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο, σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε., για τις λίστες με τα 41 παιχνίδια που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της UEFA. Για την ώρα, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 10 συλλήψεις και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, για να απολογηθούν. Στη συνέχεια όλα τα εμπλεκόμενα άτομα κλήθηκαν από τον ένατο τακτικό ανακριτή, που πήρε τη σκυτάλη της έρευνας.

Συνολικά η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αποτελείται από 93.000 σελίδες και αφορά σε 85 άτομα. Το πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, περιλαμβάνεται σε 130 σελίδες.

Όλοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα, παραμένοντας στη ΓΑΔΑ.

Συγκεκριμένα οι
:

Αχιλλέας Μπέος του Νικολάου, Γιώργος Τσακογιάννης του Κωνσταντίνου, Νικόλαος Ζαμάνης του Ανδρέα, Βασίλης Καρακούλιας του Δημητρίου, Ανδρέας Δημόπουλος του Αθανασίου, Δημήτριος Ζαβατίας του Νικολάου, Αθανάσιος Ντότσης του Ανδρέα, Νικόλαος Χάλκος του Ιωάννη, Νικόλαος Παντελής του Ιωάννη Σταύρος Ψωμιάδης του Χρυσόστομου.

Παράλληλα, αναζητούνται ακόμα 5 άτομα. Αυτοί είναι οι: Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος του Στυλιανού, Βασίλης Γεωρτσιάκος του Αστέριου, Μιχάλης Νικολόπουλος του Αντωνίου και Ιωάννης Παπακώστας του Παύλου.

Στο νοσοκομείο ο Αχιλλέας Μπέος

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου επικαλέστηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Μετά την απολογία τους θα αποφασιστεί από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή αν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν.

Εισαγγελική διάταξη για τους υπόλοιπους 70 εμπλεκόμενους

Αύριο ή το αργότερο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί και νέα εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των άλλων 70 προσώπων, που πρόκειται να κληθούν από τον ανακριτή, για να απολογηθούν.

Οι κατηγορίες για τους 70 αφορούν σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, εκβίαση, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία στο παράνομο στοίχημα και στη συμμετοχή σε αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Στον εισαγγελέα 85 βαρόνοι της «Παράγκας», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011, 15:22

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011, 18:24


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα