«Έφυγε» η δημιουργός γλυπτών από βούτυρο

«Έφυγε» η δημιουργός γλυπτών από βούτυρο

Την τελευταία της πνοή άφησε την Κυριακή σε ηλικία 81 ετών μια ηλικιωμένη η οποία είχε αποκτήσει μεγάλη φήμη στις Η.Π.Α. για τα ιδιαίτερα γλυπτά της.

Η Norma Lyon, αγρότισσα και μητέρα εννιά παιδιών, έγινε πασίγνωστη για τη δημιουργία γλυπτών από…βούτυρο. Ανάμεσα στα έργα της, όλα σχεδόν σε φυσικό μέγεθος, ήταν διάσημοι άνδρες της αμερικανικής ιστορίας. Παράλληλα, αρκετά από αυτά ήταν εμπνευσμένα από την αγροτική ζωή και τη θρησκευτική παράδοση, με τον Μυστικό Δείπνο να αποτελεί ένα από τα…αριστουργήματά της. Όλα της τα χρόνια τα πέρασε στην πολιτεία της Ιόβα και σε πρόσφατες δηλώσεις της είχε τονίσει ότι ένας από τους λόγους που ασχολήθηκε στον ελεύθερο χρόνο της με αυτό το είδος τέχνης ήταν για να δώσει άλλη μια διέξοδο στα παιδιά και στα εγγόνια της προκειμένου να μην εγκαταλείψουν τον χώρο όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην προσπάθειά τους να βρουν εργασία.

 .

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια είχε συγκεντρώσει το γλυπτό της για τον Barack Obama το 2007 ενώ κλασσικά θεωρούνται τα έργα που αναπαριστούν αγελάδες.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 07:58


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Την περασμένη Τρίτη αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε ευρείας κλίμακας...