Νέα Ζηλανδία: "Συνέρχεται" ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος

Νέα Ζηλανδία: "Συνέρχεται" ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 09:50
Ο νεαρός αυτοκρατορικός πιγκουίνος που βρέθηκε σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, 4.000 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του στην Ανταρκτική, μπορεί και τρώει και πάλι ψάρια από σήμερα, μετά την ενδοσκοπική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για να αφαιρεθεί η άμμος από το στομάχι του. Συγκεκριμένα, πρόκεται για τον δεύτερο αυτοκρατορικό πιγκουΐνο που εμφανίζεται στη Νέα Ζηλανδία από το 1967, ο οποίος βρέθηκε από έναν άνδρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στην παραλία Πέκα Πέκα και μετά ονομάστηκε "Happy Feet".

Οι ειδικοί δίστασαν αρχικά να επέμβουν διότι φαινόταν σε καλή κατάσταση. Αλλά όταν έπεσε σε λήθαργο, τον μετέφεραν στον ζωολογικό κήπο του Ουέλιγκτον, όπου διαπιστώθηκε ότι το στομάχι του ήταν γεμάτο άμμο. Ο Τζον Γουάιεθ, κορυφαίος γαστρεντερολόγος του νοσοκομείου του Ουέλινγκτον πραγματοποίησε την επέμβαση αφαίρεσης τουλάχισtoν 3 κιλών άμμου από το πεπτικό σύστημα του Happy Feet, ο οποίος άρχισε ήδη να διατρέφεται φυσιολογικά και να ανακτά τις δυνάμεις του.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι πιγκουίνοι τρώνε χιόνι για να εξασφαλίζουν ενυδάτωση και πιστεύουν ότι ο Happy Feet, μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, προφανώς σε σύγχυση, έτρωγε άμμο. Η επέμβαση εξελίχθηκε καλά, αλλά φαίνεται πως θα χρειαστούν μήνες μέχρι ο Happy Feet να είναι σε θέση να ενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Προς το παρόν ζει σε ένα παγωμένο δωμάτιο - με θερμοκρασία 8 βαθμών Κελσίου - και έχει ένα κρεβάτι από πάγο. Μάλιστα, ένας επιχειρηματίας προσφέρθηκε να τον μεταφέρει στην Ανταρκτική τον Φεβρουάριο, όπου θα πραγματοποιήσει μία αποστολή εκεί, όμως οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου του Ουέλινγκτον θεωρούν ότι θα μπορεί να μεταφερθεί στο περιβάλλον του πριν από εκείνη την περίοδο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 10:04


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ξεκινά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας...